2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#neumann jános gimnázium #kiállítás

Vándorkiállítás nyílt a Neumannban

2023.09.08. 14:25

 

Névadóját, Neumann Jánost ünnepelte a róla elnevezett egri középiskola, ahol a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által rendezett vándorkiállítással tisztelegnek a 120 éve született magyar géniusz előtt - tájékoztatott az egri önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

A megnyitón dr. Sipos Mihály igazgató köszöntötte a diákokat, aki elmondta, a tolerancia, a rugalmasság és az intelligencia voltak a Neumann által fontosnak tartott erkölcsi értékek, amiket a mai napig szem előtt tartanak az intézményben.

 

Farkas Attila alpolgármester beszédében kiemelte, Neumann János egy olyan példakép, akinek tevékenysége nem csak a magyar tudományos életet határozta meg, hanem az egész emberiségét.

 

Az életművet közérthetően feldolgozó tárlat tablósora, mely Eger után Balassagyarmatra költözik, szeptember 15-ig az iskola aulájában várja az érdeklődőket.

 

indexkép: Eger Város Hivatalos Oldala

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló