2024. július 23., Lenke

Eger ügye

#kerékpárverseny #valter attila

Folytatódik az álom: ismét nagyot tekert az egri egyetem hallgatója a legendás kerékpárversenyen

Barna Benedek 2021.05.15. 18:05

Valter Attila az élről várhatja a Giro d'Italia eddigi legnehezebb szakaszát.

Valter Attila az esélyesekkel együtt célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, szombati szakaszán az MTI beszámolója szerint.

 

A Foggia és Guardia Sanframondi közötti 170 kilométeres etapon egy második kategóriás hegy után a célba egy negyedik kategóriás emelkedő vezetett. A szakasz elején az oldalszél és a nagy tempó okozott nehézséget, egy ízben a rózsaszín trikós Valter a szakadás után a második csoportban volt, ám csapata segítségével kezelte a helyzetet, és felzárkózott.

valter attila-face
Kép forrása: Valter Attila Facebook-oldala

A főmezőny nyugodtan tekert az utolsó rövid, ám meredek kaptató lábáig, akkor viszont a nagy esélyesek fokozták a tempót, a segítő nélkül maradó Valter viszont annak ellenére sem szakadt le, hogy egy bukásnál majdnem elsodorták a szerencsétlenül járt versenyzőtársai. Valter végül a 29. helyen ért célba. Az egri egyetemen tanuló magyar bringás előnye azonban továbbra is 11 másodperc a belga Remco Evenepoel és 16 a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt. A rózsaszín trikó 90 éves történetében Valter a 166. versenyző, aki legalább háromszor magára ölthette a legendás mezt.

 

Vasárnap Valternek még nehezebb dolga lesz, hogy megvédje a rózsaszín trikót: mint a Telex írja, a verseny eddigi legnehezebb napja következik. A Castel di Sangro és Campo Felice közötti 158 kilométer az abruzzói Appennineken át vezet, és több hegyet meg kell mászniuk a versenyzőknek, a hegyibefutó utolsó 1,5 kilométere pedig egy aszfaltozatlan makadámút lesz.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló