2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

#egerplusz #eger #balaton #futóverseny #ultabalaton

Ultrabalaton: dobogóra állhattak az egri futónők

Barna Benedek 2021.10.05. 12:56

Az ötfős csapat váltóban futotta le a 216 kilométeres távot.

 

Nekifutott a XV. Ultrabalaton versenynek a hétvégén a WondEger Women 5 fős női csapat, akik igen szép helyen zártak, a dobogó második fokára állhattak föl – számolt be az egerhirek.hu.

 

A 216 kilométeres távot 19:33:43 óra alatt váltóban futották az egri hölgyek, egyenként több mint 43 kilométert teljesítve kerülték körbe a Balatont. A csapatot egy kerékpáros (a szintén egri sportoló, Miklovicz Gábor) és egy autós kísérő (Wachter Gábor) is segítette.

 

A WondEger Women tagjai: Barta Gabriella, Herperger Anita, Kalamász Zsanett Rasika, Kormos Katalin és Tichy Rita.

ultrab-
Kép forrása: NN Ultrabalaton / Facebook

"Alapvetően mindegyikünk sportmúlttal rendelkezik, évek óta futunk. Az ötlet az volt, hogy hozzunk létre egy kifejezetten egri nőkből álló csapatot, és így induljunk el" – mesélte az Eger Híreknek Hemperger Anita.

 

Elmondása szerint ez a verseny azért volt kihívás számukra, mert ők elsősorban a terepfutásban jeleskednek. "Most át kellett állnunk a síkfutásra, ami teljesen más műfaj, emellett szoknunk kellett az éjszakai futást, a tempó egyenletesen tartását is. Ezen nehézségek leküzdésében edző segített minket" – fogalmazott.


Arra a kérdésre, hogy mik a tervej a közeljövőre, így válaszolt:

Még „emésztjük” ezt a sikert. De hamarosan összeülünk és megbeszéljük a folytatást. Erre minden esély meg is van, bennünk az affinitás, hogy ne legyen egyedülálló ez a szép siker, és örülünk, ha a teljesítményünkkel hírnevet szerzünk Egernek is.

Frissítés: a megyei katasztrófavédelem közlése szerint egy tíz egri tűzoltóból álló csapat is indult a futóversenyen. A csapat tagjai 8:25-kor rajtoltak el Balatonfüredről a versenyközpontból, majd másnap 4:42-kor értek célba, így az összesített 216 km-es távot 20:22 óra alatt sikerült egymást között felosztva teljesíteniük. Ezzel az eredménnyel az 1339 csapatból a 494. helyet szerezték meg, míg a kategóriájukban a 273. helyezést érték el.

 

Az Egri Bikavér(ű) Tűzoltók csapat tagjai Istványi Nóra tű. főhadnagy, Tóth Judit, Gombás Gábor tű. alezredes, Juhász Attila tű. alezredes, Majoros Richárt tű. százados, Pummer Ádám tű. szűzados, Huszár Dániel tű. hadnagy, Kis Péter. tű zászlós,Fazekas Gábor tű. főtörzsőrmester és Kása Miklós tű. törzsőrmester.

ultrabalaton futok

(Kép forrása:  Heves Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság.)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló