2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#egerplusz #eger #futóverseny #futás #ultrabalaton

Ultrabalaton: több egri csapat is dobogós helyezést ért el a tókerülő futóversenyen

Barna Benedek 2022.05.02. 12:37

Az egyik csapat ezüstéremmel, a másik bronzzal tért haza.

 

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az NN Ultrabalaton elnevezésű, 221 kilométeres futóversenyt, amelyen idén az MTI híre szerint a résztvevők számát és a győztesek eredményét tekintve is rekord született.

 

A szervezők közölték: minden eddiginél többen, 17 ezren vettek részt a viadalon, amelyen a férfiaknál Bódis Tamás, a nőknél pedig Cseke Lilla győzött, mindketten az eddigi legjobb eredménnyel. Bódis 16:34:28 óra alatt teljesítette a 211 kilométeres távot, Csekének 20:15:15 órára volt szüksége a Balaton körbefutásához.

 

Az egyéniek mellett csapatversenyek is voltak, amelyeken egri sikerek is születtek. Az egerhirek.hu beszámolója szerint

Egerből férfi és női csapat is indult, és mindkettő dobogón végzett.

A nők a Nutri8 nevű csapatban indultak, már harmadjára. A csapat tagjai Ágóné Kós Lívia, Bajzáth-Bak Nikolett, Kriston Szabó Ágnes, Mezei Zita Bauge, Nagy Dorottya, Nagy Erika és Váczi Vera voltak. A csapatot olyan családos hölgyek alkotják, akik amatőr sportolók, illetve korábban profi-, mára pedig hobbi sportolók. Amikor először indultak, aranyérmet szereztek, azóta rendre az ezüstérmet hódítják el: idén a távot 18 óra 13 perc alatt teljesítve lettek másodikok a 7 fős női csapatok között.

 

 

Az egri férfiak az UltraGáz nevű csapatban indultak, már harmadjára. A csapat tagjai voltak: Kun Mátyás, Marczis Dávid, Molnár Ferenc és Szalmási Gábor. Összesen 15 óra és 44 perc kellett nekik a táv teljesítéséhez, és ezzel bronzérmesek lettek a 4 fős férfi csapatok között.

 

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint szűkebb hazánk tűzoltói is kipróbálták magukat a csapatversenyen, a 211 kilométeres távot kilencen osztották meg testvériesen egymás között. A vegyes csapat 19 óra 57 perc alatt futotta le a távot, ezzel az eredménnyel az 1410 csapatból a 474. helyet szerezték meg, míg a 9 fős csapatok versenyében 90 csapatból a 34. helyezést érték el. Az Egri Bikavér(ű) Tűzoltók csapat tagjai Tóth Judit, Gombás Gábor tűzoltó alezredes, Juhász Attila tűzoltó alezredes, Majoros Richárd tűzoltó százados, Pummer Ádám tűzoltó százados, Kis Péter tűzoltó zászlós, Fazekas Gábor tűzoltó főtörzsőrmester, Ficsór Balázs tűzoltó őrmester és Molnár Gyula voltak.

991243
Fotó: Katasztrófavédelem

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szerveztek jótékonysági kampányt a viadalon. A futók a chipjeik letéti díját visszaváltás helyett jótékony célra ajánlhatták fel, és ezen felül is adományozhattak. Az akció sikeres volt, 9.815.500 forint gyűlt össze, amit a BioTechUSA ötmillió forinttal kiegészített. A pénzt beteg gyerekek megsegítésére fordítják – írja az MTI.

 

Frissítés: az Eger Hírek időközben újabb egri ultramartonos sikerekről számolt be:

 

– A WondEger Women (Barta Gabriella, Herperger Anita, Kalamász Zsanett Rasika, Kormos Katalin és Tichy Rita) az 5 fős női kategóriában 2. helyezést ért el, 19:21:07-es idővel.

 

– A SNAF 2fős vegyespáros (Bíró Tamás és Szivós Orsolya) 19:29:33 alatt teljesítette a távot, kategóriájukban 33 csapatból a 4. helyezést elérve.

 

Az Ultramaraton részletes eredménylistái ITT olvashatók.

 

 

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló