2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

Újabb diplomások kerültek ki az egri főiskoláról – Idén már a legjobb oktatókat is díjazzák

Egri Ügyek 2019.11.30. 00:00

Pénteken újabb hallgatók vehették át diplomájukat a hamarosan egyetemmé váló Eszterházy Károly Főiskolán. Több mint 500-an örülhettek a sikeres záróvizsga utáni elismerésnek.

 

A 2015/2016-os keresztfélévben végzett hallgatók közül az elmúlt hetekben 525-en tettek sikeres záróvizsgát az EKF-en. Alapképzésben 183, mesterképzésen pedig 187 fő fejezte be sikeresen tanulmányát. A szakirányú továbbképzést választók közül 139-en kaptak oklevelet, valamint 16 felsőfokú szakképzést teljesítő hallgató is átvehette a végzését igazoló dokumentumot.

 

Fotó: EKF Facebook-oldala/Szántó György

 

A közelmúltban, tavaly november 6-án az EKF-en működő Neveléstudományi Doktori Iskolában tartotta meg sikeres habilitációs előadását Dr. Albert Gábor, a Kaposvári Egyetem Neveléstudományi Intézet Pedagógia-Pszichológia Tanszékének egyetemi docense, aki díszoklevelét szintén az ünnepélyes nyílt szenátusülésen vette át.

 

Fotó: EKF Facebook-oldala/Szántó György

 

Az Eszterházy Károly Főiskola 2015-ben díjat alapított, mellyel a tudományos kutatások terén kimagasló eredményeket elért oktatók és doktoranduszok munkáját ismeri el. A Minőségi Tudományos Publikációk Díját immáron második alkalommal vehették át azon oktatók, tanársegédek és doktoranduszok, akik munkájuk elvégzése mellett magas szintű tudományos szerzői tevékenységet folytatnak. A 2016-os évben Minőségi Tudományos Publikációk Díjban részesült: Dr. Monok István egyetemi tanár, professzor; Dr. Pintér Márta Zsuzsanna egyetemi docens; Dr. Kozák Anita adjunktus; Racsko Réka tanársegéd; Kárpáti László PhD-hallgató.

 

Fotó: EKF Facebook-oldala/Szántó György

 

Idén először hirdették ki az Oktatói, Kutatói Minőségértékelési Rendszer és a hallgatói vélemények alapján a Félév Oktatója elismerő címet. Az elismerést a Bölcsészettudományi Karról Dr. Nagy Zoltán, az Ének-zene Tanszék főiskolai docense; a Comenius Kar képviseletében Wiersumné Dr. Gyöngyösi Erika, a Reál Tudományok Intézetének főiskolai docense; a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar részéről Dr. Fejes Szonja, a Politológia Tanszék óraadója; a Tanárképzési és Tudástechnológiai Karról Tóth Helga, a Szociálpedagógia Tanszék oktatója; a Természettudományi Karról Szilvási Istvánné Váradi Erzsébet óraadó, az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájának szakmódszertanos középiskolai tanára érdemelte ki. Katona Franciska Dorina, Turizmus-vendéglátás szakos hallgató a Gazdasági és Társadalomtudományi Kar Wekerle Sándor Nívódíját kapta meg kiváló tanulmányi teljesítményéért és TDK-tevékenységének elismeréseként.

 

További fotók az EKF Facebook-oldalán láthatók.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló