2024. június 24., Iván

Eger ügye

#egerplusz #eger #rendezvény #egri borvidék #egri bor ünnepe

Az Egri Bor Ünnepe váltja nyáron az Egri Bikavér Ünnepet, utóbbi szeptemberben lesz

Szabadi Szabolcs 2022.05.05. 19:00

Így tulajdonképpen nyáron nem változik semmi, majd az Egri Bikavér Ünnep lesz az egri borrendezvények szeptemberi újdonsága.

 

Az egri turizmus és a turisztikai nagyrendezvények életében kiemelt szerepet játszanak a helyi borok; az Egri borvidék nedűi, borászai, szőlészei, hagyományai köré épülő brand minden évben hazai és nemzetközi turisták tömegeit vonzza a hevesi megyeszékhelyre és környékére. Ezért is fontos újdonság, hogy ettől az évtől eggyel bővül az egri nagy, országos szinten is jelentős boros rendezvényeinek sora:

2022. július 7-9-e között Az Egri Bor Ünnepe néven indul útjára az új esemény.

Ahogy az esemény Facebook-oldalán közölt csütörtöki bejelentésben fogalmaznak: az új borgasztronómiai fesztivál tulajdonképpen egy eddigi rendezvény átpozicionálása: Az Egri Bor Ünnepe az Egri Bikavér Ünnep idején és helyén – az Érsekkertben – lesz, az Egri Bikavér Ünnep pedig új helyszínen és időpontban, minden év szeptemberében várja a vendégeket.

 

Az Egri Bor Ünnepe hozza majd az Egri Bikavér Ünnep eddigi hangulatát: az Érsekkert egyedi környezetében a borvidék legjobb és legismertebb borászai kínálják egyedülálló nedűiket, amelyekhez a kitelepülő éttermek készítenek páratlan ételkülönlegességeket

– hangsúlyozta Tarsoly József hegybíró. Az esemény főszervezője külön kiemelte: így azok, akik már régóta készültek az idei Egri Bikavér Ünnepre, biztosan nem fognak csalódni, hiszen a névmódosításon kívül nem lesz sok változás a júliusi rendezvényen.

 

Az alig több mint két hónap múlva kezdődő, júliusi borünnep programjai továbbra is ingyenesek lesznek. A rendezvénnyel kapcsolatos további részletekről, a kiállító borászokról és éttermekről, a programkínálatról a szervezők folyamatosan tájékoztatnak majd.

 

egribor_a4 (1)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló