2024. július 25., Jakab Kristóf

Eger ügye

#egerplusz #eger #magyar honvédség #futás #toborzás

Egert is érintette az egész országon átívelő Toborzó Emlékfutás (FOTÓK)

Barna Benedek 2022.05.18. 16:44

Szerda délután, a Dobó téren fogadták a futókat. Az eseményhez kapcsolódóan toborzó napot is tartottak a helyszínen.

 

Május elején startolt el a Magyar Honvédség, az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör szervezésében létrejött Toborzó Emlékfutás, amelynek célja a katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítése. A váltófutás tagjait húsz hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katona alkotja, akik több mint 1800 kilométert tesznek meg. A csapathoz a lakosság is csatlakozhat.

toborzo-utvonal

Az emlékfutás 219 települést érint, több városban rendezvényeket is tartanak ehhez kapcsolódóan. Így volt ez Egerben is, ahová szerdán éreztek meg a futás résztvevői. A katonákhoz dr. Juhász Attila Simon, a Heves megyei közgyűlés elnöke is csatlakozott a megyében.

 

A város főterén kora délutántól katonai zenekar, fegyver- és harcijármű-kiállítás, valamint egy mobil toborzó iroda várta az érdeklődőket és az arra járókat. A futók szerdán Miskolcról, keresztül a Bükkön futottak el a hevesi megyeközpontba, és az EgerInfo beszámolója szerint a futók negyed három körül érkeztek meg a Dobó térre.  

toborzo4

A csapatot Mirkóczki Ádám polgármester és Minczér Gábor alpolgármester fogadta, majd egy rövid bíztató és gratuláló beszéd után a városvezető felkötötte a csapat botjára Eger város, mint az emlékfutás egyik megállójának szalagját.

 

Az eseményről készült képek az alábbi galériában lapozgathatók:

 #GALLERY_177# 

Az emlékfutás csütörtökön fog véget érni Budapesten.

 

 

(Képek forrás: egerinfo.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló