2022. augusztus 18., Ilona

Eger ügye

Több egri borászt is elismertek a Semmelweis Egyetem borversenyén

MTI 2019.11.30. 00:00

Kihirdették a Semmelweis Egyetem szakmai borversenyének idei győzteseit, az elismerésekért tizenkét borvidék több mint száz bora versenyzett. Több egri borászat is előkelő helyen végzett a megmérettetésen.

 

A Semmelweis Egyetem immáron hatodszor megrendezett országos borversenyét négy kategóriában hirdették meg, a rendezvénnyel a felsőoktatási intézmény a 45 évnél fiatalabb tehetséges, minőség iránt elkötelezett magyar borászoknak kíván bemutatkozási lehetőséget biztosítani.
    

2015-ben a középkategóriájú fehérborok közül bronz minősítést kapott a Brunyai Családi Pincészet 2013-as Sietek elnevezésű bora, valamint ezüst minősítést nyert el a Csendes Dűlő Szőlőbirtok 2013-as Hárslevelűje. A kategóriában a Semmelweis Egyetem Bora címmel a Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet 2013-as évjáratú Tere-fere elnevezésű borát díjazták.
    

A középkategóriájú vörösborok versenyében bronz minősítést kapott a Bodor Borház 2013-as Úrbárium bora, emellett ezüst minősítést nyert el a Juhász Testvérek 2011-évjáratú Egri Paptag Superior Cuvéeje. A kategória győztesének járó címet a Takler Borbirtok 2012-es évjáratú Szekszárdi Merlot-ja szerezte meg.
    

A reprezentációs fehérborok közül a zsűri a Szent Tamás Szőlőbirok és Pincészet 2011-es Percze Furmintját találta legjobbnak, ezüst minősítést a Breitenbach Pince 2013-es évjáratú Lapis Furmintja, bronz minősítést pedig a Béres Szőlőbirtok és Pincészet 2011-es évjáratú Lőcse Furmintja kapott a kategóriában.
    

A presztízs vörösborok versenyében a Semmelweis Egyetem Bora a Gróf Buttler Borászat Egri Syrah Superior, Nagy-Eged 2011 elnevezésű bora lett. Ezüst minősítéssel díjazták a Bodri Pincészet 2011-es Szekszárdi Optimus Cuvée-jét, a szintén a Gróf Buttler Borászattól érkező 2011-es évjáratú Egri Phantom elnevezésű bora pedig bronz minősítést kapott.
    

A verseny zsűrijében a korábbi évekhez hasonlóan az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók kaptak helyet, a bírálat a nemzetközileg ismert és elfogadott pontrendszer alapján zajlott. A meghirdetett kategóriák nyertesei egy éven keresztül viselhetik a Semmelweis Egyetem Bora címet - olvasható az egyetem közleményében.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló