2024. május 27., Hella

Eger ügye

#elektromos roller #e-roller

Sikeres a rollerszolgáltatás Egerben, de a Szalába nem lehet bemenni eggyel sem

Csarnó Ákos 2023.11.24. 15:46

 

A felhasználók az indulás óta 40.653 utat, összesen 100.323 kilométert tettek meg Eger útjain, összesen 6463 felhasználó vette igénybe a szolgáltatást – áll a következő Közgyúlés egyik napirendjében.  A feloldások alapján júliusban 7379-en, augusztusban 12843-an, szeptemberben 10678-an, októberben 7693-an, novemberben (november 12-ig) 2060-an használták az elektromos rollereket.

 

A 2023. július 12-ei indulással 200 db elektromos roller érkezett a városba, a szolgáltató tájékoztatása alapján idén már nem terveznek bővítést a darabszámban, azonban jövőre, amennyiben a kihasználtság indokolja, növelni fogják a rollerek számát.

 

Ez nem jelenti az előterjesztés szerint, hogy egy időben több roller lesz az utcán, hanem több roller lesz a raktárban, és ezáltal a frekventált pontokat gyakrabban tudják utántölteni.

 

Továbbra is No parking zóna marad a városközpont, illetve No parking zóna marad a Szépasszonyvölgy, ezekben a zónákban csak a kijelölt parkolóponton lehet elhelyezni a rollereket.

 

Mint minden városban, és közösségi szolgáltatásnál, sajnos ebben az esetben is történtek rongálások, de ezek száma nem számottevő. Egy kirívó esetről tájékoztatott a szolgáltató, amikor egy személy flex-szel megkísérelte kivágni az egyik elektromos roller akkumulátorát, ami ennek következtében teljesen leégett, és javíthatatlanná vált. A többi, kisebb mértékben megrongált roller minden esetben javítás után vissza került a forgalomba. Voltak kísérletek az eltulajdonításra is, jellemzően a szolgáltatás indulása utáni 2-3 hétben, de ezeket a beépített GPS nyomkövetőnek hála mindig sikerült megtalálni. A szolgáltató nem kívánt rendőrségi feljelentéssel élni ezen esetekben.

Az előterjesztés nem foglalkozik azzal a helyzettel, hogy a szolgáltatás nem használható az egri Szala városrészben. Portálunk megkereste ezzel kapcsolatban a szolgáltató céget. Az ügyvezető azt nyilatkozta, hogy a szolgáltatás indulását követően röviddel több káreseményt és eltűnést tapasztaltak, ami után úgy döntöttek, hogy a városrészbe nem lehet bemenni a rollerekkel. Oroján Sándor, a körzet képviselője pedig úgy nyilatkozott, hogy szerinte a bűnmegelőzés nem elég hatékony a Szalában, ezért szorgalmazni fogja a térfigyelő kamerarendszer bővítését. A rendszert tovább kellene bővíteni a Verőszalában, ehhez kéri majd a többi képviselő és a polgármester támogató szavazatát is.

 

(kék háttérszín: a szolgáltatás igénybe vehető, szürke háttérszín: a szolgáltatás nem vehető igénybe)

Megértem, ha senki sem hagyja az értékeit olyan helyen, ahol nagy a rongálás veszélye. Remélem, a helyzet javulni fog, és a szolgáltatás is újraindulhat - emelte ki a képviselő.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának a 2023. július 12. – 2024. július 11. közötti időszakra bruttó 1.233.600,- Ft követelése keletkezett a szolgáltató felé, a közterület használati díjakból adódóan.

 

A szolgáltató tájékoztatása alapján elmondható, hogy összevetésben 7 másik magyarországi várossal, ahol ez a cég üzemelteti a rollereket, összességében Eger az egyik legsikeresebb helyszín, valószínűleg a jelentős turizmusának is köszönhetően.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló