2024. április 15., Anasztázia Tas

Eger ügye

Rendkívüli: a kirobbant botrány után két napra bezárják Egerben a Hunyadi Mátyás Általános Iskolát

2019.11.30. 00:00

Csütörtökön és pénteken nem lesz tanítás.

 

Szerda reggel írtunk az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola helyzetéről, vagyis arról, hogy tanévkezdéskor eléggé ramaty állapotok uralkodnak az intézményben. Az elsőként a Népszava által megszellőztetett ügyből országos hír lett, számos portál vette át az infót és a fotókat, amelyeken látszik, hogy tényleg szinte oktatásra alkalmatlan az épület. A falak bevizesednek, több helyen omladoznak, felmosórongyok és vödrök fogadták a diákokat hétfőn, és biztonsági okokból a vizesedés miatt a villanyt sem lehet felkapcsolni több teremben.

 

Fotó: Népszava

 

Szerda este aztán az iskola igazgatója bejelentette: két napra bezár az intézmény. A pár soros közleményt Rózsa Sándor intézményvezető jegyzi, ezt írja:

 

Tisztelt Szülők!
2018.09.06-án csütörtökön és
2018.09.07-én pénteken
RENDKÍVÜLTI TANÍTÁSI SZÜNETET RENDELEK EL!
Azok a szülők akiknek problémás gyermekük napközbeni elhelyezése, iskolánkban felügyeletet biztosítunk.

 

Arról nem szólt az igazgató, hogy miért zárják be az iskolát, de feltételezzük: a legégetőbb feladatokat elvégzik ahhoz, hogy normális körülmények között folytathassák az oktatást. Különösen úgy, hogy elvileg a beázás volt a fő probléma, és hát szerda délután volt egy jókora eső Egerben, az is lehet, hogy betetőzött a probléma.

 

Elvileg egy több mint 30 millió forintos keret a rendelkezésre áll. Már csak azt nem értjük, miért nem lehetett megcsinálni midezt a tanítási szünetben.

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló