2024. június 22., Paulina

Eger ügye

Borzalmas, már-már életveszélyes állapotok várták a diákokat az egyik egri iskolában

2019.11.30. 00:00

Ha esik, annyira beáznak a falak, hogy nem merik a villanyt felkapcsolni.

 

Egerben is elindult a tanév, ám nem minden iskolában megfelelőek a körülmények, legalábbis erről árulkodik a Népszava cikke és az ott megjelent fotók. A lap a Hunyadi Mátyás Általános iskoláról közölt több képet is, illetve szülői véleményeket, amelyek eléggé lesújtóak.

 

Vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök várták a gyerekeket az első napon, és az egyik szülőt úgy tájékoztatta egy ott tanító, hogy „biztonsági okokból egész nap nem kapcsolják fel a villanyokat, nehogy az átvizesedett falak miatt gond legyen”.

 

Fotó: Népszava

 

Az iskola igazgatója kezdetben elmesélte a lapnak, hogy mi is a helyzet az épülettel, de később nem ment bele abba, hogy riportot is készítsenek a Hunyadiról. Ballagó Zoltán, Egri Tankerületi Központ vezetője szerint nincsenek is életveszélyes állapotok, csak a napokban történt esőzések miatt áztak be a falak. És különben is, van egy 31 millió forintos keret, amelyből megoldják ősszel a problémát.

 

Közben egy másik szülő azt mesélte a Népszavának, hogy már tavaly is észlelték, ha esett az eső, olykor nem lehetett villanyt kapcsolni, mert féltek a tanárok és a gyerekek.

 

Teljesen eláztak a falak, beázott nem csak az aula, de a szekrények a folyosón, benne a gyerekek ruhái, cipői. Az aulában állt a víz, mikor már nem tudták vödrökkel felfogni, elkerítették szalaggal azt a részt: így maradt egy fél aula kb. 800 gyerekre. Persze nem merek szólni, mint más szülő sem, de jelzem, a tanárok is csak csendben zúgolódnak és persze nagyokat nyelve elnézést kérnek – jelezte egy anyuka.

 

Még több fotóért kattintson a Népszava cikkére!

 

Hadiállapotok egy egri iskolában

Vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök. Az idei tanévnyitó után ez a látvány fogadta az egri Hunyadi Mátyás Általános iskola tanulóit, amikor beléptek a tantermekbe. A borzalmas állapotokról az egyik szülő fotókat is készített, amit megosztott a Népszavával, mellé téve aggályait is.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló