2022. július 7., Apollónia

Eger ügye

#eger #városgondozás

Régi-új vezető főkertésze lett az egri Városgondozásnak

Barna Benedek 2022.06.20. 15:37

Ferenczy Tamás közel három évtizedet töltött a Városgondozásnál.

 

Régi-újként Ferenczy Tamás a Városgondozás Eger Kft. Városüzemeltetés üzemegység vezető főkertésze lett! – adta hírül közösségi oldalán hétfőn az egri Városgondozás.

Ferenczy Tamás
Fotó: Vozáry Róbert / Egri Magazin

Az egri főkertészi tisztséget már korábban is betöltő Ferenczy Tamásról a bejegyzésben kiemelik, hogy Városgondozás Eger Kft-nél eltöltött 27 év számos szakmai elismerést hozott neki, melynek szakmai irányítója, résztvevője volt. A 2008-ban indult "Börtön a városért" programnak a város részéről a koordinátora volt.

 

A kertészmérnök egyik legjelentősebb szakmai sikereként felidézik, hogy 2006-ban Eger volt a Virágos Magyarországért Környezetszépítő verseny város kategóriájénak I. helyezettje.

 

Ferenczy Tamás tagja a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetségnek, valamint a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarának. 2012-ben megkapta az "Év Főkertésze" Díjat a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetségtől.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló