2021. október 17., Hedvig

Eger ügye

#egerplusz #eger #eszterházy károly egyetem

Raoul Wallenberg-díjat kapott dr. Ludányi Ágnes, az egri egyetem tanára

2021.01.21. 16:16

Az elismerés a kisebbségi és többségi társadalom harmonikus együttélése érdekében végzett kiemelkedő munkáért jár.

Óriási megtiszteltetés érte az Egyetemet, a Szociálpedagógia Tanszéket és az Egri Roma Szakkollégiumot: Dr. Ludányi Ágnes munkája elismeréseként Raoul Wallenberg-díjat vehet át - adta hírül az egri Eszterházy Károly Egyetem honlapja.

 

A Raoul Wallenberg-díj Bíráló Bizottság 2021. január 14-i ülésén döntött a díj odaítéléséről a beérkezett javaslatok alapján - tájékoztatta a felterjesztő Roma Szakkollégiumot a Raoul Wallenberg Egyesület. Mint írják: a díjat olyan személyek és szervezetek kaphatják meg, akik a kisebbségi és többségi társadalom harmonikus együttélése érdekében végzett tevékenységük során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Hozzátették: mivel a jelenlegi járványhelyzet most nem teszi lehetővé az ünnepélyes díj-átadás megtartását, ezért ennek időpontja kitolódik.

 

Dr. Ludányi Ágnes pedagógiai szakpszichológus, pszichopedagógus, magyar-ének szakos tanár. Az intézményben 1985 óta dolgozik. A közelmúltig a Társadalomtudományi Intézet intézetigazgatója, a Politológia- valamint a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékek megbízott tanszékvezetője volt. Dolgozott az Eszterházy Károly Főiskola Tanárképzési- és Tudástechnológiai Karának dékánhelyetteseként majd dékánjaként, vezette a Szociálpedagógia Tanszéket, mindezeket megelőzően volt a Gyermek- és Ifjúságvédő Intézet munkatársa.

ludanyia
Fotó: TV Eger

Munkája elismeréseként korábban egyebek között átvehettte az Igazságügyi Hivatalért Emlékérmet, a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar Wekerle Sándor Nívódíját, valamint Apáczai Csere János-díjban is részesült.

 

A díjat idén Dr. Ludányi Ágnes mellett Breuer Péter újságíró, a Heti TV tulajdonosa, Dr. Sárosi Arthur Zoltán kolozsvári családi orvos, Tóth László, az ukrajnai Nagyberegi Református Gyülekezet lelkipásztora, a Miskolci Egyetem Alkalmazott Társadalomtudományi Intézete, a 311-es számú Vörösmarty zsidó cserkészcsapat (1924-ben alapította a Budai Izraelita Hitközség) veheti át.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló