2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#mirkóczki ádám #oroján sándor #városháza #parkolóház #minczér gábor

Parkolóház: Mirkóczki nem ír alá, holott a Közgyűlési többség erre kéri

Csarnó Ákos 2023.01.06. 13:25

A tegnapi napon, csütörtökön az EVAT Igazgatóságának elnöke és az EVAT Zrt. vezérigazgatója közös sajtótájékoztatót tartottak az egri, Katona téri parkolóház ügyében. A közös álláspontjuk szerint jelen pillanatban a parkolóház bérleti jogviszonyát fenntartani nem lehet, így a parkolási lehetőség január 11-én megszűnik, amennyiben Mirkóczki Ádám polgármester alá nem írja a szükséges szerződéseket. Erről bővebben itt olvashat. Közben összegyűjtöttük a parkolóház előnyeit és hátrányait is.  A parkolóház pénzügyi problémájáról itt írtunk.

 

Várható volt, hogy mások is megszólalnak az ügyben.

 

A mai napon közleményt küldött portálunknak a Városért Képviselőcsoport, aminek a lényege, hogy kérik a polgármestert, hogy ne súlyosbítsa a parkolási gondokat Egerben és írja alá a szerződést.

A parkolóház működését biztosítani kell!

 

Tudjuk, hogy a városra nézve meglehetősen hátrányos pénzügyi konstrukcióban valósult meg. Tudjuk, hogy a tervezése és kivitelezése is rengeteg kívánnivalót hagyott maga után, de ha már megépült és évek óta üzemel, akkor a Katona téri parkolóház további működését biztosítani kell! 

 

Ezért felszólítjuk városunk polgármesterét, aki szereti magát Eger városa érdekeinek kizárólagos képviselőjének feltűntetni, aki ebben az esetben az egyébként is parkolási gondokkal küzdő város lakóinak felesleges bosszúságot, a költségvetésnek pedig milliós veszteségeket okoz, hogy hajtsa végre a Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének vonatkozó döntéseit!

 

Eger, 2023. január 6.    

                          

A Városért Képviselőcsoport

Keresztes Zoltán

Komlósi Csaba

Mirkóczki Zita

A helyi Fideszes képviselő és frakcióvezető Oroján Sándor is amellett foglalt állást, hogy alá kellene írnia a polgármesternek. Szerinte csak politikai síkra tereli az ügyet Mirkóczki, ahelyett, hogy cselekedne.

Hagyjuk már a mellébeszélést! A parkolóház-bezárása nem politikai ügy.

Egyszerűen alá kellene írni a bérleti szerződést, amit október óta nem tesz meg a polgármester.

Két hónapig megint semmit nem csinált egy ügyben, se kifogást, se egy vak hangot nem mondott. Most, amikor borul a bili, bezárhat szerdán a ház, akkor meg kiáll, politikai síkra terel, és továbbra sem lép érdemben?

De a mai napon Mirkóczki Ádám polgármester és Minczér Gábor alpolgármester is közös sajtótájékoztatót tartott, amiben megpróbáltak válaszolni a felvetett kérdésekre.

 

A polgármester szerint semmi sem igaz az EVAT felvetéseiből, ugyanis ha ő aláírna akkor fedezet nélkül vállalna kötelezettséget, amit akkor se tenne meg, ha erre a Közgyűlés kötelezte. Szerinte a szerződéstervezet nem került a Közgyűlés elé, 25 évre meg nem szabad új szerződést kötni. Név szerint kiemelte Szűcs Tamás felelősségét és azt, hogy „helyében nem aludna nyugodtan”.

 

Az alpolgármester szerint ez csak elterelés a valós problémáról - az egri Fidesz feloszlatásáról. Szerinte az EVAT-nál teljes a szakmaiatlanság, ott csak kóklerek kerültek pozícióba. Nagy probléma szerinte, hogy hol az eladott Tűzoltó téri ingatlanból befolyó 300 millió forint. Amint a hivatalban újra elindul a munka, akkor egy nagyobb méretű belső ellenőrzést is le fognak folytatni.

 

 

 

Az egriugyek.hu pedig Fideszes médium, szintén az alpolgármester szerint.

 

indexkép: pepita.hu

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló