2024. június 16., Jusztin

Eger ügye

#parkolás #parkolóház

Bezár január 11-én a Katona téri parkolóház!

Csarnó Ákos 2023.01.05. 14:54

Amennyiben a polgármester nem írja alá az üzemeltetési szerződést addig.

 

A mai napon az EVAT Zrt. Igazgatóságának elnöke Füle Sándor és az EVAT Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy mivel érvényes közgyűlési döntések ellenére sem hajlandó eljárni Mirkóczki Ádám polgármeaster a Katona téri parkolóház ügyében - jelesül nem írja alá az üzemeltetési szerződést - így veszélybe került a parkolóház üzemeltetése, ráadásul nem is finanszírozható.

 

Amennyiben nem kerül a polgármestei aláírás a szerződésre úgy bezár a parkolóház.

Hosszú hónapok óta folyamatos egyeztetésben vagyunk a tulajdonossal, hogy a parkolóház tovább tudjon működni. A bonyolult jogi helyzet ellenére, lett volna lehetőség a kialakult helyzet megnyugtató rendezésre, az ehhez szükséges szabályos, törvényes közgyűlési döntések meg is születettek, illetve az ingatlan tulajdonosával folytatott egyeztetések eredményesen zárultak, a havi bérleti díj összegét a korábbi 6 millió forint per hó összegről sikerült 4 millió forintra csökkenteni.

A vezérigazgató arról tájékoztatott, hogy az EVAT Igazgatósága többször tárgyalta a parkolóház kérdését az elmúlt hónapokban, de meghívás ellenére Mirkóczki Ádám egyik alkalommal sem jelent meg ezeken az üléseken. Többszöri kérés ellenére napirendre sem lett emelve a kérdés, csak úgy, hogy képviselői indítványként kerülhetett egyáltalán a Közgyűlés elé.

 

A vezérigazgató azt kérte az autótulajdonosoktól, hogy január 11. reggel 9 óráig gondoskodjanak az autóik elszállításáról a parkolóházból, mert azt követően csak külön egyeztetés útján tudják majd megoldani azok kihozatalát.

 

Online és offline formában is egy tájékoztatóról gondoskodik az EVAT Zrt. amiben telefonszámok is megtalálhatóak lesznek ahol érdeklődni lehet majd.

Fontos kiemelni, hogy amennyiben megtörténik a hiányzó aláírás a határidőben úgy a parkolóház tovább fog működni.

Amennyiben polgármesteri reakció érkezik az EVAT Zrt. és az Igazgatóság álláspontjára, azt olvasóinkkal közölni fogjuk.

 

Akit érdekel bővebben, hogy miért problémás a Katona téri parkolóház pénzügyi konstrukciója az ide kattintva olvashat erről is.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló