2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#eger #önkormányzat #fidesz #oltás #egységben a városért egyesület

Oltások harca: így áll Egerben a Fidesz és a várost vezető ellenzék

2021.04.03. 13:18

Körbekérdeztük az önkormányzati közgyűlés frakcióit, hányan regisztráltak és hányan kaptak már oltást. És ha kaptak, milyen típusút.
Húsvétkor is zajlanak a tömeges oltások Egerben is, ezért megkérdeztük az egri önkormányzati frakciókat arról, hogyan állnak az oltással. Megkeresésünkre mind az ellenzéki pártok által támogatott Egységben a Városért Egyesület, mind a Fidesz frakciója azt közölte: közülük mindenki regisztrált az oltásra.
 
Földvári Győző, az Egységben a Városért frakcióvezetője elmondta, eddig két képviselőjük kapott oltást, az orosz Szputnyikból és az amerikai-német Pfizerből. Elmondása szerint a járvány harmadik hullámának kezdete óta ketten produkáltak pozitív Covid-tesztet a frakcióból.
 
Megkeresésünkre Oroján Sándor, a Fidesz frakcióvezetője (aki maga is átesett a koronavíruson), elmondta, eddig egy frakciótársuk kapott oltást, de a fertőzésen többen is átestek már, súlyosabb tünetek nélkül vagy tünetmentesen.
oroján sándor
Néhány független képviselőt is megkérdeztünk. Komlósi Csaba független képviselő megkeresésünkre elmondta, ő maga is regisztrált az oltásra, amikor kiderült, hogy pedagógusként is szüksége van erre. – Az első oltást jövő hét kedden kapom meg. A vakcinaválasztás elsődleges szempontja az volt, hogy melyiket kaphatom meg a leghamarabb, így aztán Szputnyikkal oltanak - tette hozzá Komlósi.
 
A Momentum képviselőjét, Keresztes Zoltánt is megkérdeztük, aki elmondta, már az első lehetséges napon regisztrált oltásra a kormány vakcinaoldalán, de egyelőre nem oltották be és nem is kapott behívót.
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló