2022. július 5., Emese Sarolta

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #egri városi sportiskola #ökölvívás

Az egri sportiskola versenyzői hat érmet szereztek az utánpótlás ökölvívók Magyar Kupáján

agriasport.hu 2022.05.23. 14:31

Az EVSI nyolc ifjú bokszolója vett a sporteseményen, közülük hatan dobogós helyezést értek el.

 

Remek hangulatú finálékat követően véget ért Csepelen a Laurencz László Sportcsarnokban az utánpótlás ökölvívók négynapos Magyar-kupája. A versenyrendszerben debütáló U12-es, a serdülő- és a juniormezőnyben 67 egyesület közel 300 fiatalja húzott kesztyűt, és mutatta meg a tudását.

Az Egri Városi Sportiskola 8 versenyzője közül hatan szereztek érmet. Aranyérmes lett a serdülőknél Bangó Roland és Berki Brendon, az U-12-es korosztályban Dorkó Laura és Asztalos Hunor. Ezüstöt kapott a junioroknál versenyző Talpas Roxana. Bronzot vehetett át az eredményhirdetéskor Kohut Andor. Ezúttal nem tudott dobogóra állni Danó Béla és Harkály Amanda.

A serdülők mezőnyében 127-en léptek a szorítóba.

 

 

"A korosztály kifejezetten nehéz időszakon van túl. A koronavírus-járvány rendkívül megviselte a serdülőkorú ökölvívókat, a kevés versenylehetőség létszám és minőség tekintetében is meglátszódik a jelenlegi állapoton. Sajnos nincsenek sokan, akik elérik a nemzetközi szintet, de remélem, hogy a többiek zárkózni fognak a következő időszakban, illetve a kisebbek is minél hamarabb felveszik a tempót, hogy a következő korosztályokban sikeresek tudjanak lenni. Nagyon örülök neki, hogy bekerültek a kicsik (U-12) a versenyrendszerbe, fontos lépésnek tartom a sportág szempontjából. A kluboknak azonban innentől kezdve több figyelmet kell fordítani a korosztályra, hiszen látszódott a Magyar-kupán, hogy még kevesen vannak, főleg a lányok között" – értékelt Dorkó Péter, aki az egri ökölvívók mellett a magyar serdülőválogatottat is irányítja.

 

Pontverseny


Az esemény legeredményesebb klubja összetettben a házigazda Csepeli Szabadidő SE – Halker Király Team lett, amely egyúttal a legtöbb versenyzőt is indította. A második helyet a Felcsúti Ökölvívó Sportklub, a harmadikat a KSI szerezte meg.

 

(Via agriasport.hu)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló