2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

#egerplusz #eger #sport #vívás

Két érmet hoztak haza a fővárosból a fiatal egri vívótehetségek

Barna Benedek 2022.05.21. 17:30

A párbajtőr fegyvernem egyik korcsoportban két egri diáklány került szembe a döntőben.

 

A Magyar Vívó Szövetség három év után rendezett ismét Sulivívó Találkozót, egyben DIákolimpiát, amelyen a diákok saját iskolájukat képviselik, de a felkészítésüket a klubok végzik. Pénteken csapott össze a 3 fegyvernem minden korosztálya “B” kategóriában Budapesten, a Hungexpo E-pavilonjában. Az egri vívók aranyat és ezüstöt is elhoztak – számolt be az Eger Hírek.

 

A korábbi Egri Városi Vívóklubból tavaly ősszel újjáalakult egri Csányi Barna Vívóklub hét versenyzővel vett részt az eseményen párbajtőr fegyvernemben.

"Tavaly októberben kezdte meg a klub a működését, kezdő és haladó csoportot is tudtunk indítani. A versenyzőknek lehetőségük volt heti 4 edzésre, a tanulás mellett mindenki részt vett a felkészítő edzéseken, melyek sokszor estébe nyúlóan kerültek megrendezésre. Azt tudom mondani, hogy mindenki erején felül dolgozott, nagyon büszke vagyok mindenkire, az eredményért keményen megdolgoztak" – mondta el Markovics Csaba, a Csányi Barna vívóklub vezetőedzője.

 

A lány VI. korcsoport versenyében két egri versenyző is pástra lépett: Gyárfás Blanka (Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium) diákja és Bartók Emese (Egri Dobó István Gimnázium), és a lányok történelmet írtak, hiszen mindketten bejutottak a Diákolimpia országos, budapesti döntőjébe, amelyen így két egri vívó küzdhetett meg. A viadalt végül Gyárfás Blanka nyerte 15-9-re, így mindkét érem Egerbe vándorolt.

 

 

A többi egri induló eredményei: Hegedűs Patrícia az ötödik helyen végzett, Kőrösi Anna Petra 6., Párkányi Domonkos és Ficsor Balázs a 9., Joharchy Dárius Botond pedig a 21. helyen végzett.

 

 

(Indexkép forrása: Csányi Barna Vívóklub)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló