2022. augusztus 10., Lőrinc

Környék ügye

#egerplusz #sport #futás #futókörök napja

Allergiás rohamai és orrvérzése ellenére is országos első lett a Futókörök Napja egri győztese

Kovács Dávid 2022.05.23. 10:54

A 48 éves Juhász Sándor egy kommentből tudta meg, hogy nemcsak Egerben, hanem országosan is első lett.

 

A Füzesabonyi SC ultrafutója, Juhász Sándor nemcsak Egerben végzett az első helyen: orrvérzéssel párosult allergiás rohamai ellenére 82,46 kilométeres teljesítménnyel országos legjobbnak bizonyult a Futókörök Napján, derült ki a füzesabonyi sportoló verseny után után közzétett Facebook-posztjából

 

Futókörök Napja. Eger. Idő: 8 óra. Lefutott táv: 82,460 km. Első hely. Az országban is ! :) Köszönöm az infót Kitti !...

Közzétette: Juhász Sándor – 2022. május 21., szombat

 

A Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) honlapján közzétett eredmények szerint a 48 éves Juhász Sándor nyolc óra alatt 63 kört tett meg az Érsekkertben, de ő azt állítja, egy kört pluszban elszámoltak, valójában 62 a helyes szám. A futót 58 körrel és 77 kilométerrel Takács Gábor, majd 50 körrel és 66,5 kilométerrel Szívós Orsolya követte a rendezvény egri helyszínén.

Arra nem számítottam, hogy az elért eredményem országos elsőséget ér, a futás végén csak az egri eredményeket néztük. Annak örültem, hogy Eger szép teljesítményt ért el országos viszonylatban. Amikor a közösségi oldalamon megírtam a beszámolót, Kormos Kitti hozzászólásában szerepelt hogy első lettem. Így viszont Egerből Takács Gábor végzett másodikként országos szinten, de Szivós Orsi is az élmezőnyben zárt

– nyilatkozta a verseny után a Heolnak.

 

A Füzesabonyi SC a portálnak azt mondta: nagy holtpontja nem volt a verseny alatt, a hőség miatt gyakran frissített, az árnyékos szakaszokon belesétált. "Az utolsó órában azonban ismét allergiás rohamok gyötörtek, és sajnos a sok orrfújás miatt orrvérzéssel kínlódtam. Ettől függetlenül idei eredményeim között egyértelműen ez a futás számít a legeredményesebbnek."

 

Hozzátette: 22 éve fut rendszeresen, ebből 12 versenyszerű sportolást jelent, fizikálisan jól érzi magát, úgy gondolja, még labdába tud rúgni a nála fiatalabbak mellett is, január óta összesen nyolc versenyen van túl, és eddig minden hónapban körbefutotta a Tisza-tavat, azaz már négyszer megtette a 64,2 kilométeres távot.

 

Juhász Sándor szerint az érsekkerti futókör ízületkímélő, a környezet csodás, és szerencsés adottságnak tartja, hogy nagyrészt árnyékban lehet futni.

Arra azonban figyelni kell, hogy a futókört keresztezi néhány aszfaltos út, amelyen a kerékpárosok és a rolleresek alkalmanként eléggé figyelmetlenek. Ultrafutó szemmel pici negatívum, hogy elég sok a kacskaringós rész, ami nyolc óra futás után már megterhelő."

Ahogy korábban írtuk, Dabas 2021 után másodszor is megnyerte a Futókörök Napját: a Pest megyei település lakói összesen 4841 kilométert futottak. A második helyen a szolnokiak végeztek 4481, a harmadikon pedig a hajdúböszörményiek 3702 kilométerrel. Egerben 336 induló 2618 kilométert tett meg, ami országosan a hatodik legjobb eredmények számít.

 

Az egri eredményeket a SZEOSZ oldalán lehet megnézni.

 

(Indexkép: Juhász Sándor / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló