2024. április 13., Ida

Eger ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #sport #verseny #futókör #futókörök napja

Futókörök Napja: az Érsekkertben megtett körökkel segíthetjük Egert a települések versenyében szombaton

Barna Benedek 2022.05.17. 13:52

A rekortán pálya egyszeri végigfutásával is hozzájárulhatunk a város jobb teljesítményéhez.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, idén ismét megrendezik a Futókörök Napját, és ezúttal Eger is részt vesz a települések megmérettetésén. Május 21-én, szombaton, 15 helyszínen tartják az országos aktív napot, amelynek során azon versenyeznek a városok és budapesti kerületek, hogy hol futnak többet a nap folyamán. Az ingyenes eseményre bárki nevezhet.

 

Az Egri Városi Sportiskola keddi, a rendezvényt beharangozó közleményében jelezte:

az egri Szmrecsányi Lajos Érsekkertben körönként 1330 méteres távot lehet teljesíteni, a maratoni távhoz 32 kör a penzum, de többen jelezték, hogy félmaratont tűzték ki célul. Akik 1 kört vállalnak, azzal is segítik Eger városát.

A legtöbbet futó egyéni teljesítőket és településeket is díjazzák. A versenykiírás szerint az egyes futók által megtett összes kilométer rangsorol. Helyszínenként a három legtöbbet futó résztvevőt  25.000, 15.000 és 10.000 forintos sporteszköz utalvánnyal díjazzák. A településeknél a legtöbb kilométert összegyűjtő város 250.000 forint, a második 150.000 forint, a harmadik 100.000 forint díjazásban részesül.

 

A rajt és cél a Kemény Ferenc Sportcsarnok előtti területen lesz. A futókör létrehozásában beruházóként jeleskedő  Egri Városi Sportiskola és a  szakmai partnere az Egri Testedző Club szervezésében rövid regisztrációt követően osztják ki a rajtszámokat. Minden helyszínre 150 rajtszámot biztosít a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ), amelyet cserélnek a jelentkezők. Egyidőben maximálisan  150-en  lehetnek a futókörön. A távolság mérése chip segítségével történik és a szeosz honlapján on-line követhető, melyik település hány méternél tart.

érsekkert-futókör-agriasport-fb
Fotó: Lénárt Márton, Agriasport / Facebook

 

Valamennyi helyszín egyben az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat pontszerző állomása is – a résztvevők az azonosítószámukat a helyszíni nevezés során adhatják meg a munkatársainknak. A teljesítések után járó Ötpróba-pontokat megtett kilométerek alapján szerezhetik meg. Az 5-9 kilométert futók 1, a 21-27 kilométert teljesítők 4, a maratoni távot elérők 6 ponttal gazdagodnak.

 

A SZEOSZ  egyéni díjak (25, 15, 10 ezer forintos sportszervásárlási utalvány) mellett a helyi szervezők és támogatók jóvoltából óránként  ajándékokat sorsolnak ki a résztvevők között. Alapszabály, hogy egy ember bármennyit futhat vagy gyalogolhat, többször is visszatérhet a nap folyamán. Nevezési díj nincs.

Nevezés kizárólag a helyszínen: május 21. (szombat), 8.00 órától 16.30-ig. A hivatalos verseny időpont: 9.00-17.00.

A versenyen  a rajtpisztoly  Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere kezében lesz,  aki 9.00 órakor indítja útjára a hagyományteremtő egri futóeseményt. Amennyiben az első három között lesz Eger városa, a szervezők a verseny kiírásának megfelelően a jutalmat jótékony célra ajánlják fel.

 

 A szervezők tájékoztatása szerint tavaly az ország 10 helyszínén 23.313 kilométert teljesítettek a futók, akkor Dabas volt a legaktívabb.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló