2023. június 3., Klotild Pünkösd

Eger ügye

#mirkóczki zita #mszp

Nem lesz már az MSZP elnöke Mirkóczki Zita Egerben

Csarnó Ákos 2022.09.26. 16:19

Mirkóczki Zita az utóbbi időkben a MSZP egri városi elnöke volt (alpolgármester is volt, egyesületi elnök, előválasztási induló és iskolavezető is jelenleg). Az alábbi közleményben tudatja, hogy nem indul újra a pártelnökségért.

 

Az utóbbi időszak egri közéleti eseményei, az ország, az önkormányzat, és az itt élő polgárok egyre súlyosbodó anyagi helyzete, az ebből fakadó problémák kezelése minden képviselőre sokkal több feladatot, egyeztetést, közösségi és egyéni segítségnyújtás szervezését igényli.

 

Vállalkozóként, a Pódium Tánc-és Balettiskola vezetőjeként naponta átélem és átérzem a helyi kisvállalkozók minden problémáját és nehézségét. Tudom, hogy ők is sok esetben szorulnak segítségre.

 

A városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottságának elnökeként, és felsővárosi egyéni képviselőként is egyre többen keresnek mind a szakmai területekről, mind a családok részéről tanácsért, támogatásért.

 

Az Egységben a Városért Egyesület elnökeként ebben a helyzetben még fontosabbnak tartom az összefogást, amelynek kizárólag a városért, Eger jövőjéért érzett felelősségtudaton kell alapulnia. Ebben a munkában pártállásra való tekintet nélkül, a párthovatartozást háttérbe szorítva, minden képviselőnek azon kell munkálkodnia, hogy Eger ezt a válságot a lehető legkisebb áldozatok árán élje túl.

 

A fenti okok miatt, hosszas vívódás után úgy döntöttem, hogy nem indulok az MSZP egri szervezetének elnöki tisztségéért a jelenleg zajló teljeskörű tisztújításon. Elkötelezett baloldaliként és az MSZP tagjaként úgy gondolom, hogy a párt megújítása minden szinten teljes embert kíván, nekem azonban Egert kell az első helyre tennem. Bízom benne, hogy a helyi pártszervezet olyan vezetőket választ, aki hozzám hasonlóan átérzik ezt a felelősséget a városért, a helyi közösségért.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló