2023. március 25., Irén Írisz

Eger ügye

#agria mozi

Nem fog bezárni a mozi Egerben

2022.09.17. 08:42

Egerben is valós félelem, hogy városi intézmények fognak bezárni a közeledő rezsiválság miatt. Egyelőre nem látni tisztán, hogy mi fog történni, így aztán több kérdéssel fordultunk és fogunk fordulni az intézményekhez, hogy olvasóink megtudhassák, mi várható a jövőben: bezárnak-e akár csak átmenetileg is, lesz-e létszámleépítés és milyen takarékossági intézkedéseket terveznek?

 

Az Agria Film Kft. által üzemeltetett mozinak is elküldtük kérdéseinket és elég gyorsan válaszoltak is. Röviden összefoglalva: a mozi nem fog bezárni, de ők is érzik a helyzet komolyságát.

 

A mozi minden nap (ünnepnapokon is) várja a látogatókat az Agria Park és a mozi között fennálló szerződés miatt is.

 

„Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az Agria Parkban a közüzemi költségeink jövő év októberéig fix díjasak, így a moziban idén nem csak a bomba filmek miatt lesz forró a hangulat, nem kényszerülünk idén fagyos termekbe várni a nézőket!” – adott tájékoztatást Berényi Tamás, az Agria Film Kft. vezetője.

A működésüket és a költségek csökkentését a forgalomhoz igazítják, így az esetleges forgalomvisszaesés esetén például kevesebb előadásszámban, de az összes premier filmet vetítik majd. Amennyiben szükséges csökkenteni fogják az egyszerűsített foglalkoztatással velük dolgozó kollégák, vagyis a diákok számát, de remélik, hogy munkaviszonnyal rendelkező kollégák elküldésére nem fog megtörténni.

„Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a kereslet visszaesése abból ered, hogy a nézőink kedvezőtlenebb anyagi helyzetbe kerültek (rezsi növekedés, esetleges munkanélküliség stb.), akkor különböző akciókkal és kedvezményekkel próbáljuk majd a moziba invitálni őket.” – emelte ki a vezető.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló