2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#egri szimfonikus zenekar #újévi koncert

Nem az egri zenekar kapná az egri adófizetők pénzét - az Újévi Koncert dunakeszi zenekara nem léphet fel a színházban?

Csarnó Ákos 2023.11.13. 19:38

 

Tavaly komoly zavar támadt az újévi koncert körül, ugyanis az Egri Szimfonikus Zenekar helyett a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar játszott a közönségnek. Most úgy tűnik, hogy a helyzet megkövült, ugyanis megint a dunakeszi zenekart szeretné a rendező meghívni – az egri zenekar helyett.

Amennyiben az Agria Játékok Kft., mint szervező, ami támogatást kapott az egri önkormányzattól nem egy egri zenekarnak biztosít fellépést, hanem „kiszervezi” ezt a pénzt egy másik, nem egri zenekarnak, az valóban nem tekinthető lokálpatrióta döntésnek, mint ahogy az egri szimfonikusok mondják.

Az Egri Szimfonikus Zenekar a hivatalos közösségi oldalán adta közre álláspontját úgy, hogy egyben közölte az Újévi Koncert szervező cége – a hivatalos céginformációs nyilvántartásokban nem feltüntetett - tulajdonos örökösének állásfoglalását is.

Az újévi koncert margójára…

Kedves Közönségünk!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy ezúttal ismét nem mi játszunk az újévi koncerteken Egerben, amint erről a program plakátjáról értesülhettünk. A szomorúságon túl, hogy sok-sok év után már nem szórakoztathatjuk Önöket Újév napján, felháborodásunknak kell hangot adjunk, hogy Eger “lokálpatrióta” önkormányzata azt a támogatást, amit - deklaráltan a helyi együttes segítéseként - évtizedek óta a zenekar, költségvetésének részeként kapott közpénzből, azt most egy vendégzenekarnak adja. Az évek óta önmagában is nyereséges vállalkozás idei, példátlanul magas jegyáraival pedig Önök duplán fizetik meg az árát a koncerteknek. Mindezt annak a fényében szerettük volna tudatni Önökkel, hogy sajnos idén már biztosan nem találkozunk, mert idei költségvetésünk ezt nem teszi lehetővé. Köszönjük, hogy telt házak mellett játszhattunk ez évi rendezvényeinken.


Várjuk Önöket jövőre is!

Külön köszönjük és alább csatoljuk a program ötletadójának, Kelemen Csaba színművész lányának, Kelemen Dórának nyilatkozatát ez ügyben.

Alább pedig a szerevező cég tulajdonosa örökösének nyilatkozata olvasható:

 

 

indexkép: Getty Images

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló