2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#katasztrófavédelem #tűzoltók

Négy egri tűzoltó is legyőzte a huszonkét emeletet


 

Lépcsőfutó versenyt rendezett a hétvégén a Magyar Tűzoltósport Egyesület hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók részére. Budapesten a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjének épületét választották a verseny színhelyül, ahol lépcsőkből nincs hiány.

 

A versenyen több mint nyolcvan nevező között négy egri hivatásos tűzoltó is próbára tette magát, nekik a felnőtt tűzoltóknak szánt feladatokat kellett teljesíteniük. A rajtnál teljes védőruházatban jelentek meg, a földszinten fel kellett venniük a légzőkészüléküket. Az első emeleten egy ajtót akkumulátoros feszítővágóval kinyitottak, majd tovább robogtak fölfelé az ötödik emeletig. A következő állomáson egy kapcsolóval és egy golyóscsappal a közműveket el kellett zárniuk, mintha beavatkozáson lettek volna, majd a tizenkettedik emeleten egy bábut kellett cipelniük a megadott helyre. A tizenötödik emeleten újabb feladat várta őket, tömlőt csatlakoztattak az osztóra, majd a megszerelt sugarat a kijelölt területre helyezték. A versenyzőknek egészen a huszonkettedik emeletig kellett lépcsőzniük, ahol a „zárógomb” lenyomását követően álltak le a stopperek. Természetesen a legjobb idők szerint alakultak a helyezések, a pályabírók szigorú szemei pedig semmilyen szabálytalanságot nem tűrtek. Fontos volt a feladatok szabályos végrehajtása, például ha a mentendő bábut valaki a fejénél próbálta húzni, azért a versenyből azonnal kizárásra került. A huszonkettedik emeletre légzőkészülékben felfutni csak komoly felkészüléssel lehet, a lépcsőzés közbeni feladatok pedig még nehezebbé tették az amúgy is komoly állóképességet és erőpróbát igénylő versenyt. A saját kategóriájában Barna Lajos tűzoltó törzsőrmester harmadik, Mészáros Dávid tűzoltó őrmester ötödik, Bleszity Milán tűzoltó őrmester kilencedik, Horuczi Tamás tűzoltó törzsőrmester pedig a tizedik helyen végzett.

 

 

kép: Katasztrófavédelem

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló