2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

Mirkóczki még szigorúbb járványvédelmi intézkedéseket akar, mint a kormány

2019.11.30. 00:00

Eger önkormányzata reméli, hogy a tavaszi helyzethez hasonlóan a polgármesterek különleges felhatalmazást kapnak.

 

Eger önkormányzata az Indexnek reagált arra a kérdésre, hogy elégségesnek tartják-e az Orbán-kormány friss járványvédelmi intézkedéseit, például az éjszakai kijárási tilalmat vagy az ingyenes parkolást.

 

Emlékeztettek, ők tavasszal elsőként, már a kormánydöntést megelőzve ingyenessé tették a parkolást a városban, amely akkor több mint 60 millió forint kiesést hozott nekik. Eger városvezetése már a kedd esti miniszterelnöki bejelentés előtt elrendelte a helyi közterületek fertőtlenítését, amelyet a Városgondozás Eger Kft. munkatársai rendszeresen megismételnek. Közben az önkormányzat intézményeit is folyamatosan fertőtlenítik, ahol indokolttá válik, azokat becsukják, és csupán újból tünetmentes, negatív koronavírusteszttel rendelkező alkalmazottakkal nyitnak újra. Jelenleg egyelőre egy helyi óvoda és a Gárdonyi Géza Színház is zárva tart. 

 

 

A városvezetés szerint Egerben üdvözlik, bár még így sem tartják elegendőnek a kormány legutóbbi szigorító intézkedéseit, és bíznak benne, hogy ezek köre hamarosan bővül, illetve a tavaszi helyzethez hasonlóan a polgármesterek különleges felhatalmazást kapnak, hogy saját hatáskörben tovább növelhessék a lakosság biztonságát.

 

Mirkóczki a rendkívüli jogrendről: Így is igyekszem majd mindenkinek a véleményét kikérni

Tavasszal a különleges jogkörrel felruházott polgármester több rendeletét kritizálták, Mirkóczki Ádám most azt mondja, hogy a fontos ügyekben közös döntésekre törekszik. A koronavírus-járvány erősödése miatt a kormány kedd éjféltől ismét bevezette a rendkívüli jogrendet, amely a településvezetőket ruházza fel a különböző testületek, önkormányzatok vagy éppen a közgyűlés jogköreivel.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló