2022. május 18., Erik Alexandra

Eger ügye

#egerplusz #eger #érsekkert #sétány

"Mezítláb-kört" alakítanának ki az egri Érsekkertben

Barna Benedek 2022.01.20. 18:19

Egy olyan különleges sétányról van szó, amelynek különféle alapanyagokból készült a burkolata.

 

Az első világháborúban elhunyt egri katonák emlékhelyét megálmodó Egri Norma Alapítvány ezúttal azt jelentette be, hogy egy "mezítláb-kört" szeretnének létrehozni az Érsekkertben.

 

Mint a közösségi oldalukon írták, ez egy olyan különleges sétány, melynek burkolata eltérő alapanyagokból készült. Ezen gyalkogolva tehát megtapasztalhatjuk, milyen érzés – többek között – a nagyobb, melegebb köveken, kisebb folyami kavicsokon, fakérgen, tobozokon, makkon, gyepen vagy homokban járni, ennek révén pedig fejlődik a talpi érzékelés, felpezsdül a vérkeringés. Az ösvényeken elhelyezett akadálypályákon pedig az egyensúlyozást is gyakorolhatjuk.

 

 

Somogyi Mónika, az Alapítvány szakmai vezetője ez egerhirek.hu-nak elmondta: az ötlet úgy jött, hogy Bükfürdőn létezik egy úgynevezett Kneipp park, egy gyönyörű, nagy park, ennek kicsinyített mását gondolták megvalósítani. "Azzal ellentétben ez nem vizes bázisú, de a változatos aljzat különleges érzetet ad" – tette hozzá.

 

Az elképzelés szerint diákokkal gyűjtött terményekből (toboz, gesztenye, makk) és egyéb alapanyagokból töltenénk fel a kijelölt területet, hogy a fiatalok is jobban magukénak érezzék a produktumot.

 

A kezdeményezést a Tesco "Ön választ, mi segítünk" közösségi programjának keretében szeretnék megvalósítani. Ehhez arra van szükség, hogy február 13-ig minél több gyűljön össze a két egri áruházban azokból a zsetonokból, amelyeket a vásárláskor adnak az embereknek.

 

 

(Indexkép forrása: Egri Norma Alapítvány / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló