2023. január 30., Martina

Eger ügye

#eger #parkolás

Több utcában is drágult a pakolás Egerben, az önkormányzat szerint a szabálytalan parkolók miatt

2021.05.26. 00:05

Hosszúra nőtt az lista Eger legdrágább parkolási zónájában.

A Városháza tájékoztatása nyomán napokban beszámoltunk arról, hogy keddtől megszűnt az ingyenes parkolás Egerben is, azonban nem csak ez az egyetlen változás. Az önkormányzat közleményben tudatta, az egyes fizető várakozóhelyek övezeti besorolása is módosul. 

Egyrészről a város közterületeinek új megnevezése, illetve a névváltozások miatt szükséges a változások átvezetése. Másrészről azért, mert a koronavírus alatti ingyenes parkolás időszakában nagyon sok panaszt és visszajelzést kapott az önkormányzat arra, hogy sok esetben szabálytalanul, nem megfelelően használják a közterületeket parkolásra, nagyon nehéz parkolóhelyet találni, nagyon sok a jogsértő magatartás. 

áll indoklásukban.

 

 

A listát átböngészve nyilvánvalóvá válik, hogy alaposan belenyúltak a parkolási zónákba, egészen pontosan a legdrágább, azaz I. övezetbe. Ide kerültek ugyanis a II. övezetből az alábbi utcák, közterületek:

 

– Bitskey Aladár Uszoda előtti közterület (Kertész utca és Fürdő utca közötti rész),
– Csákány utca,
– Frank Tivadar utca,
– Fürdő utca,
– Knézich Károly utca,
– Petőfi tér,
– Servita utca (Torony utca és Balassa utca közötti szakasz),
– Szaicz Leó utca,
– Barkóczy utca 4494 hrsz-ú terület (Barkóczy utca 3. melletti parkolók),
– Stadion utca,
– Szálloda utca.

 

A Tűzoltó tér pedig a III. övezetből a II. övezetbe került.

 

Ha tehát ebben a szép, hosszú listában található valamelyik utcában szeretnénk parkolni, keddtől igencsak mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Az I. zónában ugyanis 360 forint egy órányi parkolás. Küldtünk az önkormányzatnak, illetve az Evat Zrt-nek még extra kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi indokolja a módosítást. Ha megérkezik a válaszuk, közöljük. Addig is mindenki legyen nagyon körültekintő, ha az egri belvárosban parkol, ugyanis az Evat Zrt. és egyéb portálok honlapjain még nincs feltüntetve a változás. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló