2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#eger #omlás #putyi

Megszólalt az egri Városháza: ez történt a Putyi-kocsma melletti épület összedőlése előtt

2021.02.23. 11:02

Azt is megtudtuk, hogy mi lesz az ingatlan várható sorsa.

Az Egri Ügyek számolt be róla hétfőn, hogy összedőlt a Frank Tivadar utcában, az egykori "Putyi-kocsma" melletti épület. Mivel önkormányzati ingatlanról van szó, kérdéseket küldtünk az eset kapcsán az egri önkormányzatnak, ahonnan az alábbi válaszokat kaptuk:

 

"Hétfőn a Frank Tivadar utca 4. szám alatti épületből még megmaradt utolsó traktus boltozatos födéme szakadt be részben. A Frank Tivadar u. 4-6. szám alatti épület 2016. június hónapban került elbontásra.

 

Mivel a Frank Tivadar u. 4. szám tűzfalazata statikai megtámasztó szerepet tölthet be a Frank Tivadar u. 2. szám alatti tűzfal vonatkozásában, illetve feltételezhető, hogy a két tűzfal falazóelemei egymással összeépítésre kerülhettek, így az utolsó traktus megtartásra került, ezzel is stabilizálva a Frank Tivadar utca 2. szám alatti épületet. A terület lekerítése a bontást követően megtörtént, a kerítésre a figyelmeztető táblák elhelyezésre kerültek.

Az épületek további bontása 2017. évben tervezve volt, de mivel a Frank Tivadar utca 2. szám alatti épület tulajdonosával nem sikerült megegyezni az épületvásárlásról, így kisajátítási eljárást indított Hivatalunk. A kisajátítási határozat 2018. január 10.-én emelkedett jogerőre. A tulajdonos 2019. első félévét jelölte meg, hogy kiköltözik és átadja az ingatlant. 2019. június hónapra vehettük birtokba az épületet. A valóságban viszont akkora szeméthegy került felhalmozásra, hogy az épület használhatatlan, lakhatatlan.

Jelenleg zajlik a Frank Tivadar utca 2. szám alatti épületben elhelyezkedő ÉMÁSZ kapcsolószekrény áthelyezése. Ezt követően a Frank Tivadar utcában található rossz állagú épületek egységesen elbontásra kerülnek a területre előirányzott új koncepció megvalósíthatósága érdekében. Jelenleg a részbeni épületkárosodás okán a Városgondozás Kft. a Hivatal jelzésére a balesetveszély elhárítása okán azonnal visszabontotta a veszélyesnek ítélt épületrészeket. A terület továbbra is lezárt.

152820260_210872117481866_3119315308343511930_n

A Frank Tivadar utca és Petőfi tér között elhelyezkedő jobbára üres terület része a Modern Városok Program keretében megvalósuló Nemzeti Vízilabda és Úszóközpont projektnek. Az egyes projektelemek megvalósítása ütemezetten halad, jelenleg a Kertész utcai parkolóház megvalósítása zajlik. A fent nevezett üres területeken, beleértve az elbontandó épületeket is a Támogatói Okirat alapján egy új edzőközpont és sportszálló van tervezve.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló