2022. augusztus 8., László

Eger ügye

#eger #gyászhír

Meghalt Csontosné Bodnár Gyöngyi, az egri egyetem Bartók téri gyakorlóiskolájának tanárnője

Barna Benedek 2022.07.05. 15:35

Gyászol a Gyakorlóiskola közössége.

 

Elhunyt Csontosné Bodnár Gyöngyi, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Bartók téri gyakorlóiskolájának (azaz a régi Négyes iskola) tanárnője – számolt be kedden az intézmény honlapja.

 

"Elment a Tanító néni, mindenki Gyöngyike nénije… akinek az élete egy volt az iskoláéval. Az ő mosolya világította be a régi Négyes iskolát, a mai Eszterházy Gyakorlóiskola Bartók téri épületét. Jósága beragyogta a termeket, vonzotta a gyermeki lelkeket. S a szeretete áradt mindenki felé, a portás nénitől, a kollegákon át, a legörbült szájú elsős kisgyerekig, akinek „beállította a kezét”, hogy szép betűket tudjon formálni. S közben finoman átformálta a kis egyéniségeket. Nem ismerte a „rossz gyerek” kifejezést, kiszerette belőlük a negatív tulajdonságokat. Udvarias, kedves, értelmes, jó EMBEREKKÉ, értékes felnőttekké nevelte a diákjait. Több száz kisdiáknak volt az első tanítója, olyan ember, aki tündérkertté varázsolta az alsós iskolaéveket" – írták a nekrológban.

csontosne
Kép forrása: gyakorlo.uni-eszterhazy.hu

A tanárnő elhivatottságát jól illusztrálja az a néhány éve, az Egri Színnek adott interjúja, amelyben így fogalmazott:

Lehet, elcsépeltnek hangzik, de az (tart a tanári pályán - a szerk.), hogy szeretem a gyerekeket és a munkámat. Örömmel és lelkesedéssel tölt el, hogy láthatom, hogyan térül meg az oktatásba és a nevelésbe fektetett munkám. Sikerrel könyvelem el, ha a diákjaim jó eredményeket érnek el akár az iskolában, akár egy-egy verseny keretében, hiszen mi tanítók értük vagyunk, és segítjük őket, hogy az életben sikeres emberekké válhassanak."

Csontosné Bodnár Gyöngyi 40 évnyi pedagógusmunka után már éppen a nyugdíjba készült. Mint a megemlékezésben írják, a családján kívül sok jelenlegi és volt tanítványnak, hallgatónak, szülőnek, barátnak kell megküzdenie a bánattal, a hiányával.

Nem tudtunk elbúcsúzni, drága Gyöngyike néni. Örökre velünk maradsz. Lelkünkben őrizzük mosolyodat."

– búcsúztak a tanárnőtől.

Azt írták, Csontosné Bodnár Gyöngyit saját kérésére szűk családi körben helyezik végső nyugalomra.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló