2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#karácsonyfa

Megajándékozták a Dobó téri karácsonyfa felajánlóját

Csarnó Ákos 2024.02.05. 14:43

 

A Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatója, Eged István Renátó adta át a cég ajándékát Polonkai Ferencné maklári lakosnak, aki felajánlotta fenyőfáját az adventi időszakra.

 

Eger város karácsonyfája november 15-étől majdnem két hónapig díszítette a Dobó teret, ebben az időszakban számos fotó készült: megörökítették a fa Egerbe történő szállítását, a díszítési folyamatot és a már elkészült, teljes pompájában álló fenyőt. A Városgondozás Eger Kft. ezekből egy fotókönyvet állított össze, ezt kapta meg a fa felajánlója egy üveg egri vörös borral együtt.

 

Polonkai Ferencné elmondta, a fotókönyv örök emlék lesz számára. Beszámolt arról is, hogy bár hiányzik a kertjéből az ezüstfenyő, meghatódva hallotta, mennyi örömet okozott a fájával az adventi vásárba látogatóknak. A karácsonyfa elbontása után annak törzse szociális tűzifaként két rászoruló egri családhoz került, amit Polonkai Ferencné helyesnek tartott, elvégre a 90 éves hölgy maga is vallásos, elmondása szerint hite segítette át a II. világháború megpróbáltatásain is.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló