2022. november 28., Stefánia

Eger ügye

#egerplusz #eger #máv #bérlet #volánbusz

Mostantól egri buszbérletet is lehet venni a MÁV mobilalkalmazásában és pénztáraiban

2021.04.15. 12:21

Több vidéki város után Egerben is elérhetővé vált ez a lehetőség.

A MÁV-Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően már az egri utasok számára is gyorsabb és egyszerűbb lesz a bérletvásárlás. Április 15-től a helyi autóbusz-bérleteket is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a vasúti személypénztárban – adta hírül a vasúttársaság honlapja.

 

Mint írják, a MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amiben már megválthatók a szegedi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki, várpalotai, pápai és szolnoki helyi buszbérletei is.

Ezek mellett április 15-től már az egri összvonalas éves, negyedéves, havi, félhavi teljesárú, tanuló és nyugdíjas bérletek is elérhetőek. A helyi buszjáratokra nemcsak a MÁV applikációban, hanem a vasútállomás jegypénztáraiban is lehet majd bérletet venni, míg teljes árú menetjegyet csak a vasúti jegypénztárakban lehet megváltani csütörtöktől.

Dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: „Az április 11-én bevezetett menetrend módosítás Észak-Magyarországon is több viszonylaton hozott előnyös változást. Budapest és Eger között már tavaly október óta óránként közlekednek az Agria InterRégió vonatok, most ehhez a fejlesztéshez kapcsolódva az Eger–Szilvásvárad vasútvonalon közlekedő vonatok menetrendje is igazodik az Agria InterRégió vonatokhoz, ezzel az Egerbe, Szilvásváradra kirándulóknak kedvezőbb eljutást kínálunk. A mai nappal bevezetett szolgáltatásfejlesztés a városon belül közlekedőknek nyújt jó lehetőséget."

 

A tervek szerint 2022-re bevezetik az összehangolt menetrendi kínálatot jelentő egységesített menetrendet, így az utasok a közös bérlet- és jegyértékesítő felületen vehetik majd igénybe szolgáltatásokat, valamint az összekapcsolt forgalomirányítás és utastájékoztatás is megvalósul.

 

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója elmondta:

Eger helyi közlekedésében 41 autóbuszt közlekedtetünk, és 20 autóbuszvonalon évente több mint 170 ezer járatot indítunk, amely mintegy 12,5 millió utazást jelent. A megyeszékhelyen évente 116 ezer darabot váltanak az érintett 15 féle termékből utasaink, akik mostantól néhány kattintással, egyszerűen és kényelmesen megvásárolhatják bérleteiket, az elővételi menetjegyet pedig a MÁV-START pénztáraiban is elérhetik. Szolgáltatásaink fejlesztése, a kontaktusmentes vásárlási lehetőségek bővítése tovább folytatódik, a közösségi közlekedés vonzerejének növelése és utasaink minél színvonalasabb kiszolgálása érdekében.

Buszjegyeket és -bérleteket egyébként egyes üzletekben is lehet vásárolni Egerben és a megye több településén, ezeknek a listája IDE KATTINTVA érhető el.

 

(Indexkép forrása: Wikipédia)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló