2023. december 3., Ferenc Olívia

Eger ügye

Ötezer maszkot kapott Eger leendő kínai testvérvárosától, ahonnan sok turistát is várunk

2019.11.30. 00:00

Gesztusnak szánták, fejleszteni akarják a kölcsönös idegenforgalmat.

 

A szolidaritás és a kölcsönös segítségnyújtás révén felülkerekedünk ezen a járványon - olvasható angol nyelven azokon a dobozokon, amelyekben ötezer egészségügyi maszkot küldött adományként az önkormányzatnak Jinan, Eger leendő kínai testvérvárosa - számolt be az Eger TV.

 

Az adományt Minczér Gábor alpolgármester vette át Tian Ruitól, a Kínai Együttműködési és Fejlesztési Egyesület közép- és kelet-európai részlegének vezetőjétől. Jinan, a tízmilliós lakosságú kelet-kínai város képviselői először 2018-ban vették fel a kapcsolatot városunkkal, az új városvezetés pedig azon dolgozik, hogy Eger is nyisson a távol-keleti térségek felé.

 

- Ők a turizmusban szeretnének mindenképpen fejleszteni, mi is látunk ebben kapcsolódási pontokat. Éppen előbb beszélgettünk róla, hogy ha elkészül Eger PR-filmje, akkor ők ezt levetítenék, propagálnák Jinanban, az ő filmjüket pedig mi fogjuk, és erre építve a két város lakói megismerhetik egymást. - mondta Minczér.

 

Az önkormányzat a járványhelyzettől függően a maszkokat a városi intézmények között fogja szétosztani.

 

 

Ezzel a kisfilmmel próbáljuk Egerbe visszacsábítani a külföldi turistákat - VIDEÓ

Reméljük, hogy meghozza a kedvüket. Már közhely, hogy a koronavírus-járvány miatt durván megcsappant az Egerbe és környékére látogató külföldi turisták száma, így valószínűleg nagyon jól jön az a Magyar Turisztikai Ügynökség által készített kisfilm, amelyet külföldi országokban is megpróbálnak terjeszteni. Közleményében az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló