2024. június 24., Iván

Eger ügye

#bródy sándor megyei és városi könyvtár #agria pláza #okmány

Már az Agria Plázában is lehet hivatalos okmányokat intézni önkiszolgáló ügyintézési ponton

Csarnó Ákos 2023.01.26. 07:53

Nincs ideje sorban állni az okmányirodában? Csak hétvégén marad ideje születési, házassági anyakönyvi kivonatot igényelni? Bizonyos ügyek esetében már nem szükséges fölkeresnie a az okmányirodát vagy a kormányhivatalt. 

 

A Bródy Sándor Könyvtár sikeres pályázatának köszönhetően 2023. január közepétől az Agria Park első emeletén található Plázakönyvtárban (Digitális Jóléti Ponton) elhelyezésre került egy mesterséges intelligenciával támogatott, érintőképernyős önkiszolgáló ügyintézési oszlop. Az ún. MIA Pontokon elhelyezett eszközt (Mesterséges Intelligencia Asszisztens) – az Agria Park nyitva tartási idejében – mindenki használhatja sorbán állás és ügyintézői beavatkozás nélkül. 

Az önkiszolgáló ügyintézési ponton (KIOSK) a következő ügytípusokat intézhetjük:

 

okmányügyek,

járműügyek,

anyakönyvi kivonat és erkölcsi bizonyítvány igénylés

és lakcímbejelentéshez szükséges kérelem beadása.

Az önkiszolgáló terminálok minden olyan technológiai kiegészítővel rendelkeznek, amely a gyors és egyszerű ügyintézéshez szükséges. Többek között a beépített kamera, a mikrofon, az ujjnyomat- és okmányolvasó, a hangszóró, a nyomtató, a bankkártya terminál, valamint az aláíró pad is a kényelmet szolgálja.

 

indexkép: eszemelyi.hu

 

A terminál használatához érdemes magunkkal vinnünk a személyes okmányainkat, de nézzük a KIOSK működését: a használót az ügyintézés megkezdésekor egy üdvözlő képernyő fogadja az intézhető ügyek listájával. Az indítani kívánt ügytípus kiválasztását követően a felhasználó azonosítása következik valamely személyazonosításra alkalmas okmányának (útlevél vagy személyazonosító igazolvány) és arcképének segítségével. A Mesterséges Intelligencia Asszisztensek lépésről lépésre vezetik végig a felhasználót az ügyintézés menetén, mely folyamat zárásaként hiteles nyomtatott bizonylat igazolja az ügyindítás tényét, az állampolgár adatait és az indított ügy azonosító számát.

 

A kihelyezett Mesterséges Intelligencia Asszisztensek széles körű alkalmazása jelentős idő és költségmegtakarítást eredményez a használók számára, s használatuk hamarosan olyan mindennapi rutinná válhat, mint egy bankautomata kezelése.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló