2022. augusztus 10., Lőrinc

Eger ügye

#egerplusz #eger #kiállítás

Egerbe érkezik a magyar cigány hősöket bemutató vándorkiállítás

Barna Benedek 2022.04.19. 14:30

Az Eszterházy tér ad otthont a kiállításnak.

 

Év elején indította el "Együtt, szabadon - Magyar Cigány Hősök" című vándorkiállítását a Terror Háza Múzeumot fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért (KKETTK) Alapítvány, a Roma Kapcsolatokért Felelős Kormánybiztossággal közösen.

 

A kiállítás az 1956-os forradalom és a rendszerváltoztatás idején példaértékű szerepet vállalt magyar cigányság hőseit mutatja be országszerte összesen 25 helyszínen, Egerbe a napokban érkezik meg.

 

A vándorkiállítás nyitórendezvényét április 22-én pénteken 17 órától tartják, a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az eseményen köszöntőt mond Farkas Attila alpolgármester, majd Nagy Ervin filozófus, a KKETTK Alapítvány munkatársa nyitja meg a kiállítást. A rendezvényen koncertet ad a Lakatos Mónika FolkTrió.

 

 

A megnyitóra való belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött (a részvételi szándéko a regisztracio@ekmk.eu email címen lehet jelezni).

Maga a kiállítás április 22-28. között lesz megtekinthető az Eszterházy téren.

(Indexkép forrása: 30 éve szabadon / YouTube)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló