2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#egerplusz #kórház #Markhot Ferenc Kórház #egészségügy #fejlesztés

Közel négyszázmillióból korszerűsítik az egri kórház két osztályát

Kovács Dávid 2022.08.16. 11:46

Új eszközöket, magasabb szakmai színvonalat és rövidebb várólistákat ígérnek.

 

Közel négyszázmillió forintból fejlesztik az onkológiai és kardiológiai ellátást az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben – közölte az intézmény az MTI-vel.

 

Fotó: Komka Péter / MTI

 

A mintegy 395 millió forintos pályázati forrásból modern diagnosztikai eszközöket szereznek be, valamint fejlesztik a személyre szabott onkoterápiás eljárásokat. Ezek segítségével javul a betegségek diagnosztizálási és gyógyítási hatékonysága, a kórház így az eddiginél jóval több beteget tud majd magasabb szakmai színvonalon ellátni, ami csökkenti a várólistákat is.

Az egri Markhot Ferenc Kórház tájékoztatása szerint az előreláthatólag jövő év februárjára lezáruló beruházás a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) vissza nem térítendő támogatásából.

Az intézmény a hír kapcsán kiemelte: az egri kórház a térség kardiológiai és onkológiai csúcsintézménye, amely mindkét szakterületen a Heves megyei lakosság 90 százalékának ellátását biztosítja. Az intézmény komplikált és kritikus állapotú betegeket is fogad, ezért elengedhetetlen a legmodernebb eszközök használata és az eszközpark folyamatos fejlesztése – írják.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló