2024. március 3., Kornélia

Eger ügye

Közben szép csendesen, de pénteken hivatalba lépett Eger új alpolgármestere

2019.11.30. 00:00

Farkas Attila a járványhelyzet miatt várhatóan kialakuló szociális válság helyi kezeléséért is felel majd.

 

Mirkóczki Ádám városvezető még április első felében jelentette be, hogy új alpolgármestere lesz Egernek: Mirkóczki Zitát május elsejével Farkas Attila önkormányzati képviselő váltja.

 

A polgármester ezt a döntést azzal indokolta, hogy hónapokig, de akár évekig is eltartó gazdasági váságra kell berendezkedniük, és ebből adódóan a szociális válság is akut probléma lesz Egerben, ami külön alpolgármestert kíván, aki kifejezetten ezzel foglalkozik – hangsúlyozta a polgármester.

 

"Farkas Attila az elmúlt hónapokban rengeteget dolgozott a szociális ellátás terén, ismeri az intézményhálózatot. Arra kértem, hogy a felkérést fogadja el. Attila az elmúlt 3 hétben bizonyította: ha kell, 0-24 órában dolgozik és készen áll" – indokolta döntését Mirkóczki Ádám.

 

 

Farkas Attila önkormányzati képviselőként kezdte a ciklust, az Egységben a Városért Egyesület színeiben jutott be a közgyűlésbe. A május elsejétől már alpolgármester pénteken jelentkezett be a városházi irodájából, azt írta: 

 

"A mai nappal, a beiktatásomat követően megkezdtem az alpolgármesteri munkámat. Az elkövetkező időszakban megkettőzött erővel fogok dolgozni, hogy eljussunk minden rászorulóhoz, mindenkihez, aki a járványhelyzet gazdasági következményeinek áldozata. Az ellátórendszerünk jól vizsgázik, ezúton is köszönöm azoknak az eddigi munkáját, aki a kríziskezelésben bármilyen szerepet vállalt, külön kiemelve az Egri Szociális Szolgáltató, a Család és Gyermekjóléti Szolgálat valamint Polgármesteri Hivatal Szociális Csoportjának fáradhatatlan erőfeszítéseit. A jövőben azon fogok dolgozni, hogy még hatékonyabban tudjuk Eger város lakóit segíteni".

 

Szociális válság elé néz a város, ezért is lesz új alpolgármestere Egernek

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló