2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#eger #egységben a városért egyesület #keresztes zoltán #komlósi csaba #közgyűlés

Újabb mozgás az egri ellenzéki frakcióban: visszalépnének a korábban Mirkóczki miatt távozó képviselők – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.06.16. 15:25

Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán azt is bejelentették, hogy a felül akarják vizsgálni a közgyűlésben az elmúlt hónapok polgármesteri határozatait.

Szerdán kora délután Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán képviselők az egri Városházánál artottak sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, hogy pár napja jelezték az Egységben a Városért Egyesületnek a frakcióba való visszalépési szándékukat.

 

Mint ismert, a két épviselő tavaly ősszel azért lépett ki a képviselőcsoportból, mert nem tetszett nekik Mirkóczki Ádám polgármester vezetési stílusa. Keresztes Zoltán most elmondta, hogy mivel időközben a polgármester is elhagyta a frakciót (és az Egyesületet is – a szerk.), így már nincs okuk a frakción kívül maradni. Hozzátette:

úgy gondolom, hogy mindenféleképpen jól tudunk együttműködni a többiekkel.

Ezt Komlósi Csaba azzal egészítette ki, hogy szeretnék, ha már a hosszú kihagyást követő első közgyűlésen be is lehetne jelenteni a frakcióba való visszatérésüket.

 

Elhangzott továbbá, hogy az elmúlt hónapokban sok olyan polgármesteri rendelet született, amelyek "nem voltak összefüggésben" a veszélyhelyzettel, ezeket szeretnék megvizsgálni.

Ami nem érdemben a vírushelyzettel függ össze, úgy gondolom, hogy azt felesleges volt meghozni

– jelentette ki Keresztes.

 

Komlósi Csaba kifejtette: még 2020 elején a Belügyminisztérium úgy foglalt állást, hogy a rendkívüli jogrend idején elfogadott döntéseket a közgyűlés korlátozások nélkül, bármikor felülvizsgálhatja. Erre hivatkozva már kezdeményezte a jegyzőnél, hogy minden tavaly november óta hozott polgármesteri határozat kerüljön a közgyűlés elé.

 

Így most jelen állás szerint tehát az EVE-képviselőcsoport 6 fős lesz, akárcsak a Fidesz-KDNP frakciója. Egy további közösség Mirkóczki Ádám polgármester és a vele együtt az Egységben a Városért csoportját elhagyó Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármesterek, illetve Császár Zoltán tanácsnok. A két további képviselő, Pápai Ákos (Mi Hazánk) és Pócs Alfréd (Egri Városvédők Egyesülete) valószínűleg ezután sem fog egyik csoportosuláshoz sem csatlakozni.  A közgyűlésbeli erőviszonyokkal kapcsolatban Komlósi Csaba az Egri Ügyek kérdésére azt mondta,

teljesen kiszámíthatatlan jelenleg a helyzet.

Annak is van realitása szerinte, hogy bizonyos esetekben a Fidesz áll majd a polgármester mellé, de mint mondta: reméli, hogy mindenki az ügyeket fogja nézni, nem pedig azt, ki volt az előterjesztő.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló