2023. március 30., Zalán

Eger ügye

#ki tud többet egerről

Kiderült, ki tud többet Egerről

Csarnó Ákos 2023.03.09. 16:21

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Egri Tankerületi Központ és az Egri Dobó István Gimnázium közös szervezésében helyismereti vetélkedőt tartottak a Városházán, ahol 8 iskola tanulói mérték össze városról szerzett tudásukat- tájékoztatott az önkormányzat a hivatlos közösségi oldalán.

 

A több évtizedes múltra visszatekintő verseny célja, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék Egert, a város kultúráját, történelmi hagyományait, emlékhelyeit, emblematikus épületeit.

A szakmai zsűri tagja Berkes Krisztián, az Egri Dobó István Gimnázium intézményvezetője, dr. Petercsák Tivadar, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Történelemtudományi Intézetének nyugalmazott egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora és Újvári Csaba, az Egri Dobó István Gimnázium Történelem munkaközösségének vezetője, elnöke pedig Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója volt.

A városi forduló győztese a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium csapata lett!

A dobogó második fokán az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum tanulói végeztek, míg

a harmadik helyet az Egri Dobó István Gimnázium versenyzői szerezték meg.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló