2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#eger #mészáros lőrinc #labdarúgás #eger se

Mészáros Lőrinc ügyvédje megszerezte az egri focicsapatot

2021.02.27. 07:03

Kertész Józsefé lett az Eger Labdarúgó Sport Kft-ben többségi tulajdonos cég.

A Mészáros Lőrinc közelébe tartozó ügyvéd előbb átvette a fideszes médiabirodalmat, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt (KESMA) megalapító Media Fundamentum Zrt. céget, most pedig már az egri focit karolta fel Kertész József – írja a Menedzsment Fórum cikkét idézve a 24.hu.

 

Kertész még január közepén lett a tulajdonosa a Lend-Ball Kft.-nek, amely az Eger Labdarúgó Sport Kft. többségi tulajdonosa. Így az ügyvédhez került a NB III-as Eger SE. Eger focicsapata 2018-ig Leisztinger Tamás érdekeltsége volt.

 

Egerbe új stadiont is terveznek, bár a 24.hu cikke szerint a Szentmarjay Tibor Városi Stadion stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást eredménytelennek minősítették a február 22-én megjelent Közbeszerzési Értesítőben. Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, a nagy stadionépítési lázban a kormány Egerbe is küldött bruttó 4,6 milliárd forintot egy új arénára, ebből egy, a magyar másodosztály előírásainak megfelelő létesítményt terveznek (a pénzt nem az önkormányzat, hanem az Eger Labdarúgó Sport Kft. kapja). Az önkormányzat tavaly nyáron már látványterveket is mutatott.

 

Ami pedig a focicsapatok bekebelezését illeti, Mészáros Lőrinc egy másik ügyvédje, Vörös József szintén január közepén a salgótarjáni csapatot szerezte meg, ami az Egerhez hasonlóan az NB III Keleti csoportjában játszik. Az SBTC Sport Kft.-nek 2018 nyaráig szintén a Leisztinger Tamás érdekeltségébe tartozó, a DVTK-t is üzemeltető Borsodsport Invest Kft. volt a többségi tulajdonosa.

foci-pixabay
Fotó: pixabay.com

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló