2023. június 7., Róbert

Eger ügye

Teljesen átépítik az egri városi stadiont – VIDEÓN mutatjuk a látványterveket

2020.07.23. 15:00

Az új létesítmény nyomokban a régit is tartalmazza.

 

Nemrég írtunk egy hosszú cikket arról, hogy átépítik az egyre rosszabb állapotban lévő egri Szentmarjay Tibor Városi Stadion. A nagy stadionépítési lázban a magyar kormány Egerbe is küldött bruttó 4,6 milliárd forintot egy új arénára, ebből egy, a magyar másodosztály előírásainak megfelelő létesítményt terveznek. A pénzt nem az önkormányzat, hanem az Eger Labdarúgó Sport Kft. kapja, amely diósgyőri többségi tulajdonban áll az egri csapat és a DVTK együttműködése eredményeképp.

 

Az egri önkormányzat most készített egy videót arról, hogy milyen is lesz az új stadion. Ebben egyebek közt bemutatják, hogy őriznék meg a mostani létesítmény alapjait, és ehhez képest hogyan néz majd ki a korszerű létesítmény.

 

 

Az új egri stadiont a jelenleg NBIII-as egri csapat használja majd, így ha egyszer szeretnének az NBII-ben szerepelni, az aréna ennek nem lesz gátja, ugyanis a másodosztály előírásainak megfelelően alakítják ki az új komplexumot. Az általunk átnézett közbeszerzési kiírás paraméterei szerint egy új fejépületre, valamint a lelátók újjáépítésére van szükség; a meglévő lelátó bontása után a hazai szektor 640 négyzetméter, a vendég szektor pedig 310 négyzetméter nagyságú lesz.


A beruházás részeként létrehoznak:


– egy 3012 férőhelyes lelátót,


– egy 222 férőhelyes parkolót,


– egy 60 fős öltözőt,


– VIP-termeket,


– büféket és jegypénztárat,


– valamint egy orvosi, illetve doppingellenőrző helységet is.

 

Már az is kiderült, hogy ki nyeri a milliárdos építkezést, egy Fidesz-közeli vállalkozó lett a befutó. A Pharos '95 Sportpályaépítő Kft. egyik telephelye felcsútra van bejegyezve, dolgoztak az ottani Pancho Arénán is, de korábban több más mellett a paksi stadiont is ők építhették újra. A cég első embere az a Végh Gábor, akinek köztudottan jó jobboldali kapcsolatai vannak, és nem mellékesen neki is van egy saját csapata, az élvonalbeli zalaegerszegi gárdáért szurkolhat a saját VIP-páholyából.

 

Elbontják a városi stadiont, egy teljesen új arénát építenek Egerbe

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló