2024. július 20., Illés

Eger ügye

#egerplusz #eger #játék #jótékonyság

Szívmelengető: kedvenc játékaikat ajánlották fel az egri iskolások egy nemes cél érdekében – VIDEÓ

Barna Benedek 2021.05.15. 14:22

A város különböző pontjain elhelyezett plüssfigurákkal igyekeztek felhívni a figyelmet egy súlyos beteg, támogatásra szoruló kisfiú helyzetére.

Még februárban portálunk is beszámolt arról, hogy a Szent Imre Katolikus Általános Iskola egyik osztályának jótékonysági akciójáról: a diákok egy SMA-beteg kisfiút, Burinda Zsombort támogattak. A gyerekek tanáruk, Herperger Anita vezetésével figyelemfelkeltésként különféle plüssállatokat helyeztek el a belváros és az Érsekkert több pontján, mindegyik mellett egy rövid üzenettel, amely a kis Zsombiról szól.

 

Időközben már összegyűlt a pénz, így a másfél éves kazincbarcikai fiú megkaphatja az életmentő gyógyszert. A maguk módján Zsombi megsegítéséhez hozzájáruló egri iskolásokról pedig egy rövid kisfilm készült Laczkó Máté és Link János jóvoltából, amellyel az osztály a "Segíteni jó, segíteni menő" elnevezésű, közösségépítő országos pályázatra nevez.

 

A videóból többek között meguthatjuk, honnan jött a figyelemfelkeltő akció ötlete, és az is kiderül, hogy nem akármilyen játékkokat ajánlottak fel a gyerekek, hanem egy-egy kedvencet. Egyikük például elmesélte, hogy ő egy olyan figurát adott oda, amelyet eredetileg a születendő kistestvérének szánt. A tanárnő pedig elmondta: a gyerekekkel együtt arra biztatnak mindenkit, hogy vegyenek részt hasonló kezdeményezésekben.

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló