2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#eger #útburkolat #kátyú #útjavítás

Viszlát, kátyúk! Elkezdték az egri és környékbeli utak foltozását

2021.02.25. 17:25

A Városgondozás a napokban a Bitskey Uszodánál dolgozott, a következő hetekben pedig a Szépasszony-völgyhöz vezető utakon fognak kátyúzni.

Mint a TV Eger riportjában elhangzik, az elmúlt időszak csapadékos, szélsőséges időjárása nagy mértékben hozzájárult a burkolathibák kialakulásához, ugyanakkor - ahogy azt Briski Mihály, a Városgondozás Eger Kft. üzemegységvezetője a tévének nyilatkozva elmondta -, a kátyúzási munkákat addig nem tudták elkezdeni, amíg a hőmérséklet nem érte el a nulla fokot, valamint nem lett tartósan száraz az idő.

 

A napokban azonban elindultak a burkolatjavítási munkálatok Egerben és a környékbeli közutakon. A Városgondozás szakemberei a Bitskey Aladár Uszodánál dolgoztak, következő két hétben pedig a Szépasszony-völgybe vezető utak következnek. Briski Mihály elmondta azt is, hogy egy-egy téli szezonban az elmúlt években általában 6-7 tonna aszfaltot használtak kátyúzásra.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a 24-es és 25-ös főutak burkolatának javításán dolgoznak, a napokban a Kerecsendhez vezető úton kátyáztak. Rapcsák Róbert, a cég megyei igazgatóságának üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője úgy nyilatkozott az egri tévének, hogy mintegy 160 kilométeres gyorsforgalmi, valamint 1170 kilométernyi alsóbbrendű hálózatnak az üzemeltetését látják el, és az úthibák javítása évente közel 1 milliárd forintba kerül szűkebb hazánkban.

 

További részletek a TV Eger riportjában.

 

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló