2022. augusztus 13., Ipoly

Eger ügye

Akcióba lendült az egri alapítvány, több ezer hátrányos helyzetű gyermeket ajándékoztak meg

2019.11.30. 00:00

Játékokat adtak a kicsiknek az ünnepek előtt. Ezzel igyekeztek felhívni a figyelmet a nélkülözésben élő családok problémáira.

 

Portálunk is megírta, hogy ősszel az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány a "Mindenünk a játék" elnevezésű programjuk keretében játékos foglalkozásokat szerveztek szegénységben élő gyerekeknek, akiknek a programok végén Legókat ajándékoztak. Az alapítvány honlapján pedig szerdán arról számoltak be, hogy a Mikilás és a karácsonyi ünnepek előtt akcióba lendültek, hogy felhívja a figyelmet a nélkülözésben élő családok, gyermekek helyzetére.

 

Figyelemfelhívó akciójuk ez alkalommal azonban nem adománygyűjtéssel, vagy kommunikációs kampánnyal zajlott, hanem az északkelet-magyarországi térségben dolgozó, aktív közösségekkel, civil szervezetekkel, kórházakkal és egyéb intézményekkel szoros együttműködésben 5000 szociálisan hátrányos helyzetű kisgyermeket leptek meg egy-egy csomag játékkal.

 

 

Mint írják, számos kutatás támasztja alá, hogy a játékon keresztül történő tanulás elengedhetetlen a gyerekek pszichológiai, érzelmi és kognitív egészségéhez és fejlődéséhez. A koronavírus járvány következtében azonban a szegénységben élő, nélkülöző családok még kilátástalanabb helyzetbe kerültek idén, kiváltképp a több gyerekes családok, ezért játékeszközökre is kevesebb jut karácsonykor. Az alapítvány és partnerei ezt kívánták orvosolni ezzel a kezdeményezésükkel.

 

A LEGO Csoport támogatásának köszönhetően 5000 játékszettet, játékcsomagot adományozhattunk egyrészt civil szervezetek, és gyerekintézmények részére, akik Mikulás, vagy karácsony alkalmából adták át, vagy fogják átadni az ajándékokat a gyerekeknek Számos esetben pedig alapítványunk munkatársai, önkéntesei vitték el, szállították el a játékokat iskolákba, kórházakba

 

– nyilatkozta Bata Boglárka, a Kárpátok Alapítvány vezetője.

 

 

Galyasné Dósa Katalin, a szihalmi Kis-Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnöke, az akció egyik résztvevője úgy fogalmazott:

 

Nagy öröm volt a gyerekek számára, hogy Legót kaphattak ajándékba, több gyerek mondta, hogy ez élete legszebb Mikulása. Még sosem kaptak Legót, csak álmodoztak róla

A Kárpátok Alapítvány megalakulása óta elkötelezett támogatója a mélyszegénységben élő közösségek, családok, gyerekek életminőségét javító programoknak. Hosszú évek óta szoros partnerségben áll és segíti azokat a civil szervezeteket, amelyek ugyanezekért a célokért küzdenek. Évente 40 millió forint támogatást oszt szét 300-400 nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű településen, településrészen élő gyerek korai képességgondozását célzó projektre.

 

A támogatott projektek keretében olyan rendszeres készségfejlesztő programokat, kirándulásokat, táborokat szerveznek gyerekeknek, amelyek számukra egyáltalán nem vagy alig érhetőek el ezekben a vidéki térségekben.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló