2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#farkas attila #evat #spisák györgy #jegyzőkönyv

Jól átvágta az egri önkormányzat a helyi sajtót

Csarnó Ákos 2023.02.23. 17:52

 

Olcsó trükkel próbálta megvezetni és a saját szája-íze szerint „színezni” az önkormányzat a szerdai esetet. Tegnap beszámoltunk arról, hogy az EVAT Zrt. sajtóközleményben tájékoztatta portálunkat, hogy Spisák György aljegyző és Farkas Attila alpolgármester meglehetősen megkérdőjelezhető stílusban akart bejutni a cég irodaházába. Az alpolgármesteri reakciók után az önkormányzat válaszközleményét is közöltük, amiben az esetről készült hiányos jegyzőkönyv oldalaival kívánták alátámasztani a történetet. Beszédes, hogy a korábban rendre valamelyik városi vezető aláírásával ellátott sajtóközlemények helyett aláírás és felelős nélküli közleményt kapott az egész egri sajtó.

 

Az egerinfo.hu portál időközben megszerezte a teljes jegyzőkönyvet, amiből kiderül, hogy az egri önkormányzat el akart hallgatni fontos részleteket az esetről.

 

A teljes jegyzőkönyvből kiderül, hogy a cég vezetői tárgyaltak és nem tudták azonnal fogadni az alpolgármestert és az aljegyzőt.

 

Az a részlet is pontosabb megvilágításba került, hogy miért szorult az alpolgármester lába az ajtórésbe. Egy céges kollégája kifelé tartott a lépcsőházból, ekkor az alpolgármester betette a lábát az ajtórésbe, hogy azt a dolgozó ne tudja becsukni, majd amikor megkérdezték, milyen jogon akar bejutni, a szerény válasz az volt, hogy: „Nem ismersz meg? Nem tudod, hogy ki vagyok én?”

 

Az a részlet sem került bele az önkormányzat közleményébe, miszerint a jegyzőkönyv azt is tartalmazza, hogy az aljegyző folyamatos sértésekkel, káromkodással végzi szakértői tevékenységét.

 

Az eset példa nélküli, de legalábbis súlyos hitelvesztés a város vezetése részéről. Mivel a jegyzőkönyvet a résztvevők aláírták, az alpolgármester és az aljegyző is így el kell fogadnunk, hogy az abban írtak valóságosak és úgy történtek.

 

Íme a teljes jegyzőkönyv (narancssárga keretben a korábban kitakart részletek)

 

 

 

 

 

Itt pedig a kitakart jegyzőkönyv:

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló