2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#eger #koronavírus #járvány #szennyvíz

Járványhelyzet Egerben: ezt mutatják a szennyvízadatok

Barna Benedek 2021.11.10. 12:50

A szennyvízminták koronavírus-koncentrációja alapján jelentős változás nem várható.

 

Továbbra is a koronavírus-járvány felszálló ágát jelzik a szennyvízadatok – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján.

 

Mint írták, a 44. héten (november 1-7 között) tovább nőtt a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja a szennyvízben, és ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik.


Közölték: a vizsgált településeken emelkedő tendencia látható a Budapest környéki agglomeráció közös mintájában, valamint Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán és Veszprémben.

 

Az NNK összefoglalója szerint a vizsgált települések fele stagnál – ezek közé tartozik Eger is –, csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható. A szennyvízben mért örökítőanyag-koncentráció alapján 16 minta – köztük az egri – emelkedett, 6 település pedig mérsékelt minősítést kapott.

 

A szennyvíz koronavírus-koncentrációja – amely korábbi tájékoztatások szerint néhány nappal előre tudja jelzni a fertőzésszámok alakulását – Egerben egy héttel korábban is emelkedett volt már, de akkor még növekvő tendenciáról számoltak be, amit most a stagnálás váltott fel.

44-het-covid

(Kép forrása: nnk.gov.hu; Indexfotó: Varga György / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló