2024. április 25., Márk

Eger ügye

#városháza #demokratikus koalíció #momentum #jánosi zoltán #választás2024eger

Jánosi Zoltán visszalép a polgármesteri jelöltségtől!

Csarnó Ákos 2024.03.15. 09:12

Nagy bajban az egri baloldal

Március 15-én került szerkesztőségünkhöz egy üzenet, amiben Jánosi Zoltán a Momentum egri elnöke, polgármester-jelöltje valamint a Demokratikus Koalíció által támogatott jelölt bejelentette visszalépési szándékát és a koszorúzáson sem jelenik meg.

 

A jelölt egyelőre nem jelezte bővebben a lemondása mögötti indokokat, azonban régóta elhúzódó háttértárgyalások, jelöltek személye, alkuk és a pártközpontok követelései nehezítették - főleg az utóbbi időben - a baloldali "összefogás" egri koordinációját.

 

Jánosi még tavaly nyáron jelentkezett be a polgármesterségre, a DK is bejelentette jelöltjét, akit aztán március elején visszaléptettek, azonban azóta se program, se kampány, se jelöltek nem megismerhetők Egerben a részükről.

 

Fontos kérdés így most az, hogy kit tud megnevezni polgármester-jelöltként a baloldal Egerben és az új jelölt kihívója tud-e lenni Mirkóczki Ádám jelenlegi polgármesternek és Vágner Ákos fideszes kihívónak egyszerre?

 

Kérdéseinkkel megkerestük a jelöltet, de ő egyelőre nem válaszolt, azonban több forrásunk is megerősítette, hogy Jánosi visszalépési szándéka komoly, még a koordinációt szervező csoportból is kilépett. Kérdéseinkkel a pártok központját is megkerestük, amint válaszolnak azt is közölni fogjuk.

 

FRISSÍTÉS

 

Időközben Jánosi Zoltán az alábbi tájékoztatást adta közre a hivatalos közösségi oldalán:

Kedves Barátom, Támogatóm!
 
Sajnálattal jelentem be, hogy egészségügyi okokból visszalépek a polgármesterjelöltségtől. Az elmúlt hónapokban nagyon sokan támogattatok, bíztattok ezt teljes szívemből köszönöm. Mindenkit arra kérek támogassa a politikai kultúraváltást és segítse az ellenzéki jelölteket úgy Egerben, mind az ország többi településén.
 
 
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló