2024. április 15., Anasztázia Tas

Eger ügye

#érettségi #eszterházy károly katolikus egyetem #ekke

Ingyenes érettségi felkészítőket indít az EKKE

Csarnó Ákos 2023.01.19. 15:56

A 2023-as évben is segíti az érettségizőket az EKKE

 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem több tantárgyban is emelt szintű érettségi felkészítő kurzust hirdet a 2023-as évre, segítő kezet nyújtva az életük első, nagy tanulmányi megmérettetésére készülő fiataloknak.

 

A Földrajz és Környezettudományi Intézet földrajzból és komplex természettudomány tárgyból tart felkészítő sorozatot.

A földrajzos sorozat célja a legfontosabb közép- és emelt szintű érettségi témakörökhöz tartozó ismeretek problémacentrikus szemléletű átadása, az érettségi feladatok gyakorlása, kozmikus környezetünktől hazánkon át a globális problémákig. Az online kurzusokat 2023. február 3-tól minden pénteken 16:00 és 18:00 óra között tartják oktatóink.
Jelentkezés és részletes információ Sütő Lászlónál, a suto.laszlo@uni-eszterhazy.hu címen.

A komplex természettudomány tárgyból meghirdetett felkészítőt ugyancsak online módon tartja az EKKE Földrajz és Környezettudományi Intézetének Környezettudományi és Tájökológiai Tanszéke, február 3-tól, minden pénteken, 16:00 és 18:00 óra között. (Az időpontokat és egyéb részleteket február 3-án, 18:00 órakor egyeztetik az érdeklődő diákokkal.)

A sorozatot azoknak ajánlják, akik természettudományból tesznek érettségi vizsgát, vagy csak egyszerűen többet szeretnének tudni a természettudományról. A kurzus során oktatóink részletesen bemutatják, elmagyarázzák azokat a témákat, fogalmakat, törvényeket és jelenségeket, melyek a természettudomány tárgyban szerepelnek. Elkötelezett munkatársaink hisznek abban, hogy a természettudományos szemlélet megerősödése és széles körű elterjedése lehet az egyedüli megoldás a globális környezeti problémákra.

További információ és jelentkezés Csabai Edina Kittinél: csabai.edina@uni-eszterhazy.hu.
Mindkét kurzusra igaz, hogy a részvétel plusz pontokat jelent a jövő évi intézményi pontszámításban!

Az elmúlt esztendőkben nagy sikert aratott ingyenes érettségi előkészítő programok közül kiemelt érdeklődés övezte az EKKE Történelemtudományi Intézetének online kurzusát: csaknem 150 fiatal élt a kiváló lehetőséggel, hogy részt vegyen a 10 előadásból álló, heti rendszerességű előadásokon.

A Magyar Tudományos Akadémia által elismert „Kiváló Kutatóhely” címet viselő intézet idén is felkészítő sorozatot indít, a tíz, egyenként 60 perces online előadás tematikájában illeszkedik a 2023. évi május-júniusi érettségi szóbeli vizsgák témaköreihez. Minden alkalommal lehetőség van kérdések felvetésére és a kötetlen szakmai konzultációra. A történelem kurzus február elejétől április közepéig tart, minden csütörtökön 17:00-18:30 között, a Google Meet felületén. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött és érdemes igyekezni, hiszen hamar betelik a kezelhető létszámkeret. A kurzuson való részvételt a 2023-as évtől kezdődően az intézmény plusz pontokkal jutalmazza az EKKE saját felsőoktatási felvételi eljárásában. A jelentkezési határidő: január 29-e, jelentkezni itt lehet...>>>
Kapcsolattartó: Rózsa Sándor tudományos segédmunkatárs.
Elérhetőség: tortenelem.erettsegi.eke@gmail.com
Tel: +36-36-520-400/2056

Az EKKE Társadalomtudományi Intézete társadalomismeret tárgyból indít ingyenes, online formájú emelt szintű érettségi felkészítő sorozatot szombatonként.

Bejelentkezés a következő linkre kattintva: meet.google.com/dnw-jgxy-vbh
Az időpontok (minden esetben 9:00-12:00 és 13:00-16:00 óra között): január 28, február 11, március 18, április 15. 9:00-16:00.
Jelentkezés és bővebb információ e-mailben: szocialpedagogia@uni-eszterhazy.hu
Telefon: 36/520-400/3073-es mellék.

 

A Természettudományi Kar Biológiai Intézete biológia tárgyból indít az emelt szintű érettségire felkészítő kurzust, online formában, 2023. márciusától. Jelentkezi, érdeklődni Ragó Ilonánál lehet a biologia@uni-eszterhazy.hu címen.

 

A Fizikai és Kémiai Intézet ugyancsak emelt szintű érettségi-felkészítőt hirdet mindkét tárgyból, személyes jelenléttel. A két ingyenes tanulmányi sorozat jövő márciusban indul, bővebb információ F. Nagy Judittól kérhető a kemia@uni-eszterhazy.hu címen.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló