2022. augusztus 8., László

Eger ügye

#eger #tűzijáték #ünnepség #augusztus 20

Ilyen lesz az egri tűzijáték augusztus 20-ai ünnepen

Barna Benedek 2021.08.19. 17:34

Nyolcperces látványosságot terveznek.

 

Miután az államalapítás ünnepének idejére feloldották a még meglévő korlátozásokat, Egerben is úgy döntöttek, hogy a város zenés tűzijátékkal ünnepli az augusztus 20-át. Az egerhirek.hu a látványosságért felelős vállalkozás közlése nyomán megírta, hogy mire számíthatunk péntek este.

 

Mint írják, a zenére komponált tűzijáték 8 perc hosszú lesz. A zenei aláfestést filmzenei betétek adják, amelyek lassú és emelkedett részekkel együtt jól megkomponáltak.

Sok szép bomba van, természetesen ezek között lesznek nemzeti színű, piros-fehér-zöld robbanások is. Lesz benne színes, fütyülős, dübörgős is, monumentálisnak leírható zenei pillanatokkal.

– tájékoztatott a cég nevében Leskovicsné Tóth Mária.

eger-tűzijáték
Fotó: Ambrus Ferenc

A lövésszám egészen pontosan 1073 lesz, láthatunk majd "hulló faleveles" tűzijátékokat a csendesebb lírai részek alatt, több nagyon szép tűzijáték-telep fog színes látványt nyújtani, a vége pedig arany és ezüst fűzfabombák lesznek, a legnagyobbak az esti égbolton.

 

A tűzijáték szokás szerint 21 órakor kezdődik, a rakétákat a várból lövik, és a legjobban a Dobó térről lehet majd látni, de aki magasról szeretné nézni, a Varázstoronyba is felmehet. A teljes augusztus 20-ai egri programot ebben a cikkünkben mutattuk be.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló