2022. május 27., Hella

Eger ügye

#egerplusz #eger #tűzijáték #egri vár #dobó tér

Tűzijátékkal ünnepli augusztus 20-át Eger

Barna Benedek 2021.08.09. 14:07

Ezúttal is a várból lövik fel a rakétákat az államalapítás ünnepén.

 

Portálunk is hírt adott róla, hogy egy új kormányrendelet értelmében az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvényekre nem fognak vonatkozni a még érvényben lévő korlátozások sem, így védettségi igazolvánnyal is látogathatóak lesznek. Budapeseten a valaha volt legnagyobb szabású állami ünnepre készülnek, három és fél napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen több száz program lesz.

 

Az egerhirek.hu azt írja, értesüléseik szerint korábban a még meglévő korlátázások miatt az egri önkormányzat nem fogott hozzá az augusztus 20-i tűzijáték megszervezéséhez, most viszont Mirkóczki Ádám polgármester a lapnak megerősítette: végül döntés született arról, hogy

lesz tűzijáték Egerben, a szokásos módon, azaz augusztus 20-án este 9 órától, a várból fellőtt rakétákkal.

tűzijáték-szűcs-péter
Fotó: Szűcs Péter

Szimfonik Lájk koncert is lesz augusztus 20-án, ez este 8 órakor kezdődik majd a Márai Központban. Az Egri Szimfonikus Zenekar kétórás koncertjén fellép Micheller Myrtill, Kocsis Tibor, Elsa Valle és a Szimfonik Lájk Band. A program ingyenesen és védettségi igazolvány nélkül látogatható.

 

Viszont míg a tűzijáték a Dobó térről lesz jól látható, a koncert helyszíne a Szépasszonyvölgy, így választani kell majd a két esemény között. Az Eer hírek cikke megjegyzi: valószínűleg arról van szó, hogy a szervezés még a korábbi járványügyi szabályok idején kezdődött, és Márai Központban lett volna jól megoldható a beléptetés.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló