2023. szeptember 26., Jusztina

Eger ügye

#eger #zene #fesztivál #bolyki pincészet és szőlőbirtok #feszt eger

Idén sem lesz Feszt Eger, a szervezők lefújták a bulit

Székely Zoárd 2022.05.24. 07:50

Szűkös anyagi forrásokból, rövid idő alatt próbálták összehozni a háromnapos eseményt. És a kommentek alapján az egriek sem voltak elragadtatva a felhozataltól.

Két év kihagyás után úgy tűnt, idén „light" kiadásban ugyan, de visszatér a Feszt Eger a Bolyki-völgybe, a szervezők múlt héten jelentették be az egri fesztivál fellépőit.

Sajnáljuk és elnézést kérünk! 🙁 Elvitt minket a lelkesedés, a lendület, a remény, hogy meg tudjuk csinálni ezt az idei...

Közzétette: Feszt Eger – 2022. május 23., hétfő

 

Hétfőn este azonban felkerült egy poszt a rendezvény hivatalos közösségi oldalára, amelyben arról írnak, hogy minden várakozás és remény ellenére idén júniusban sem rendezik meg a fesztivált.

Sajnáljuk és elnézést kérünk! Elvitt minket a lelkesedés, a lendület, a remény, hogy meg tudjuk csinálni ezt az idei fesztivált, de be kell lássuk, hogy nem fog menni. Minden racionális veszélyérzetünket felülírta a lehetőség, hogy újra együtt fesztiválozhatunk, átadhatjuk nektek, a két kényszerből kihagyott év után a megszokott Feszt!Eger hangulatot és életérzést

– olvasható a bejegyzésben.

 

Mint írják, a szűkös anyagi források, valamint az időhiány miatt nagyon rövid idő alatt, nagyon sok munkával megpróbálták kihozni a legtöbbet, de most mégis úgy érzik, hiábavaló volt a befektetett idő és energia.

Nagyon-nagyon szerettünk volna minden nehézség ellenére egy Feszt!Eger Light-ot összehozni Nektek. Kicsit rendhagyó módon, rendhagyó programmal azért, hogy ne teljen el ez az év Egerben fesztivál nélkül. Látva a rengeteg negatív, csalódott és sokszor nagyon bántó kommentet, mi is egyre kedvetlenebbek, elkeseredettebbek és csalódottabbak lettünk. Be kell látnunk és ki kell mondanunk, hogy minden jó szándékunk ellenére, nem volt jó ötlet a Feszt!Eger Light, mert máshoz szokott a Feszt!Eger közönsége, ennek pedig sajnos sokan kíméletlenül hangot is adtak

– számoltak be tapasztalataikról a szervezők.

„Fájó szívvel és nagyon csalódottan jelentjük be, hogy a június 2-4-e közé meghirdetett Feszt!Eger Light rendezvényt lemondjuk!"

A posztból az is kiderül, hogy idén nagy valószínűséggel már nem lesz Feszt Eger a Bolyki-völgyben, de azért még vizsgálják az őszi megrendezés lehetőségét.

 

A szervezők köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik az elmúlt hetekben munkájukkal segítették a szervezést, köszönik a támogatást és a bíztató szavakat is.

Egy jó hírünk azért van: bár a Feszt!Eger Light elmarad, a Bolyki völgyben június első hétvégéjén egy színpadon mégis fellépnek az elektronikus zenei élet képviselői, de erről már a szervezőktől kaptok majd több infót

– ígérték a posztban.

 

A júniusi Feszt Eger Light húzónevei egyébként Geszti Péter, a Blahalouisiana, a Supernem, a Belga, Krúbi, Dzsúdló, valamint a Paddy and the Rats és a Mystery Gang lettek volna. A háromnapos bérletért elővételben 11.990, a helyszínen pedig kereken 15 ezer forintot kellett volna fizetnünk.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló